34,5964
36,2695
2.923,77
İdrarın renginin açık renk olması gerektiği herkes tarafından biliniyor ama bir uzman tuvalate gidiş hakkında da birçok
İngiltere’den danışman ürolojik cerrah olan Chris Blick, bir dahaki sefere tuvalete gitme isteği duyduğunuzda yapmanız ve yapmamanız gerekenleri paylaştı.
İşte sağlıklı bir tuvalet deneyimi için yapmanız gerekenler…
1. TUTMAK İÇİN KENDİNİZİ ZORLAMAYIN
Ortalama mesane kabaca yarım litre sıvı tutar ve insanların genellikle günde dört ila sekiz kez tuvalete gitmesi gerekir.
Ancak bu, hidrasyon seviyelerine ve mesane boyutuna bağlı olarak değişir.
Ancak Blick’e göre herkes için tek kural, tuvalete gitmeniz gerektiğinde gitmekte yatıyor. Yoksa mesane enfeksiyonu riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
2. ÇOK SIK GİTMEYİN
Tuvalete gitmeyi ertelemek yerine tersini yapmak, yani çok sık gitmek de birçok sorunu beraberinde getirebilir.
Kendinizi sık sık idrara çıkmaya zorlamak, daha sık idrara çıkma ihtiyacına yol açabilir.
Blick, “Genel bir kural olarak, eğer idrara çıkmanız gerekmiyorsa, bunu yapmaya çalışmamalısınız.” diyor.
3. ASLA ZORLAMAYIN
Blick, “İdrar yaparken ıkınmanıza gerek yok. Mesane, pelvik taban gevşediğinde ve mesane kası otomatik olarak kasılarak idrara çıkmanıza neden olduğunda en verimli şekilde çalışır.’
Çok fazla itmek, pelvik tabanınızın zayıflamasına ve hatta uzun süre aşağı doğru iterseniz, pelvisteki bir veya daha fazla organın normal konumlarından aşağı kayarak vajinaya doğru şişmesine neden olabilir. diyor Bay Blick.
Şöyle ekledi: ‘İdrar yaparken ıkınma ihtiyacı duyuyorsanız, bu bir tıkanıklık belirtisi olabilir ve doktorunuzu veya üroloğunuzu görmelisiniz.’ diyor.
4. ERKEK DEĞİLSENİZ DAİMA OTURUN
Uzman, Klozet kapağının üzerinde durmayı alışkanlık haline getirmenin de sarkmaya yol açabileceğini söylüyor.
Blick, bunun nedeninin, havada asılı kalmanın daha zayıf bir idrar akışına neden olacağını ve kadınları ‘çıplak ya da itmeye’ teşvik edeceğini, bunun da ‘uzun bir süre devam ederse sarkmaya katkıda bulunabileceğini’ söylüyor.
Bunun nedeni, erkeklerden farklı olarak kadınlarda, ayakta işerken erkek mesanesini destekleyen prostatın bulunmamasıdır.