34,2824
37,3281
3.026,21
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye ( Tusaş ) yönelik terör saldırısını gerçekleştiren PKK’lı teröristlerden Mine Sevjin Alçiçek’in, Çiğli Belediyesi’nde güvenlik amiri olarak çalıştığı ortaya çıkan ağabeyi D.A.’nın işine son verildi.
Aynı teröristin kız kardeşinin ise İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir ilkokulda kantin işlettiğinin öğrenilmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kantinin kapatıldığını duyurarak “Suç bireyseldir ve kişiyi bağlar” ifadelerini kullandı.
METİN SOLAK DÖEMİNDE İŞE ALINMIŞ
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip Tusaş‘a, 23 Ekim’de terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sırasında Tusaş‘ta patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Terör saldırısında 5 kişi şehit olurken 2’si ağır 22 kişi yaralandı.
Güvenlik güçlerinin etkisiz hale getirdiği teröristlerden İzmir doğumlu Mine Sevjin Alçiçek’in ağabeyi D.A.’nın, Çiğli Belediyesi’nde silahlı güvenlik amiri olarak çalıştığı belirtildi. 1 Mayıs 2011’de hayatını kaybeden Metin Solak döneminde işe alınan D.A.’nın, iş akdine belediye tarafından son verildi.
“TERÖRİSTİN AĞABEĞİYLE İLGİLİ KARARIMIZ ÇOK NETTİR”
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, ” Tusaş‘ta yaşanan terör saldırısı sonrası 5 personeli şehit eden ve 22 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan kadın teröristin, ağabeyinin belediyemizde çalıştığı haberini alınca D.A. adlı personelimizle tüm ilişiğimizi kestik. Göreve gelmeden çok önce işbaşı yaptırılmış olup, aksine silahlı güvenlik belgesi alması da ayrıca bizleri de şaşırtmıştır. Konu hassasiyeti sebebiyle milletimizin birliğine ve beraberliğine yapılmış bu hain saldırı gerçekleştiren teröristin ağabeyi ile ilgili kararımız çok net olup, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 30 Haziran 2022’de valilik tarafından özel güvenlik kimlik kartı yenilenmiş.” diye konuştu.
Yıldız, Alçiçek’in 1 Mayıs 2013’te taşeron firmada güvenlik personeli olarak işe başladığını bildiren Yıldız, taşeron işçilerin kadroya alınma şartlarını belirleyen 696 sayılı Karar Hükmünde Kararname’nin ardından 1 Nisan 2018’te belediye şirketine giriş yaptığını, 28 Ekim 2024’te ise işine son verildi kaydetti.
TUSAŞ NEDİR?
Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı ( Tusaş ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur. Türk Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.