34,5307
36,0213
3.004,44
LGS TERCİH SONUÇLARI 2024 | LGS, bu yıl yaklaşık 1 milyon öğrencinin iştirakiyle gerçekleşti. 352 adayın tam puan aldığı imtihanın akabinde lise eğitimini alacağı okulları seçen öğrenciler, tercih sonuçları için heyecanlı bekleyişe başladı. 28 Haziran – 17 Temmuz tarihleri ortasında yapılan tercihler hakkında arama motorlarında sorgulanan ‘2024 MEB LGS yerleştirme sonuçları ne vakit açıklanacak?’ sorusu araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde…
LGS YERLEŞİTRME SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK 2024 MEB?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 28 Haziran tarihinde başlayan LGS tercihleri 17 Temmuz tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı tercih kılavuzunda yer alan takvime nazaran, LGS tercih/yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 22 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.
LGS yerleştirmeleri merkezi ve mahallî olarak iki halde yapılacak. Depremzedeler için olumlu ayrımcılık yapılan yerleştirme süreci, merkezi imtihanla öğrenci alan özel okullar için de 16 Temmuz’a kadar sürecek.
LGS ADRESE DAYALI YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?
Adrese dayalı yerleştirme, lokal yerleştirme olarak da isimlendirilen bir usuldür. Bu formülde, okulların tipi, kontenjanı ve pozisyonlarına bağlı olarak oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul muvaffakiyet puanları ve devam-devamsızlık üzere kriterler dikkate alınarak yerleştirme yapılır.
Merkezi sınavı geçen ve merkezi imtihan puanına sahip olan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrenciler, lokal yerleştirme usulüyle öğrenci alan okulları tercih etmek zorundadır. Şayet öğrenci, mahallî yerleştirme ile öğrenci alan okulların ekranından tercih yapmazsa, merkezi imtihanla öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için tercih ekranı açılmayacaktır.
LGS ADRESE DAYALI YERLEŞTİRME KOŞULLARI NEDİR?
Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kesin kayıt sürecini tamamlamış olan öğrenciler, tercih yapma hakkına sahip olmayacaktır.
Öğrenciler, merkezi imtihan puanıyla öğrenci alan okullar, mahallî yerleştirme tekniğiyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç kümede tercih yapma imkanına sahiptir.
Merkezi imtihana girmeyen öğrenciler ise lokal yerleştirme tekniğiyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki kümede tercih yapabilirler.