34,5333
36,0266
3.007,17
Son dönemlerin en dikkat çeken şirket olayı Antalya’da yaşandı. Bu yılın başında, yaşadığı mali darboğazdan kurtulabilmek için konkordato talebinde bulunan gübre ve tarımsal ilaç üreticisi Platin Grubu’nun 3 şirketi ile mahkemeden eli boş dönmesinin gerisinde ilginç bir olayın yattığı anlaşıldı.
HACİZLERE KARŞI KORUMASIZ
İzzet Zavaro, Murat Zavaro ve Avram Zavaro’nun sahibi oldukları 200 milyon TL sermayeli Platin Kimya AŞ, 10 milyon TL sermayeli Laris Tarım Ürünleri ile 1 milyon TL sermayeli Kaya Beşeri İlaç AŞ için mahkeme geçen cuma gün, konkordato başvurusunun reddine karar verdi. Mahkeme, hem 3 şirketi hem de ortakları hacizlere karşı korumaya alan tedbir kararını da kaldırdı.
‘GÜBRE FABRİKASINDA BOMBA ÜRETİLİYOR’
Mahkemenin anılan kararı almasının nedenleri arasında yer alan dev fabrikanın 4 ayı aşkın bir süredir kapalı olmasının geresinde ise ilginç bir olayın yattığı anlaşıldı. Konkordato sürecinde işten çıkarılan bir çalışan, çalıştığı fabrikaya ilişkin CİMER’de ihbarda bulundu. Şirketin 2-3 yıllık çalışanı, yaptığı ihbarda “Fabrikada bomba üretimi yapılıyor” ifadelerini kullandı.
JANDARMA, FABRİKADA İNCELEME YAPTI
CİMER’e yapılan ihbar bir dizi kurumu ivedi olarak harekete geçirdi. İhbar üzerine Antalya Döşemealtı’nda bulunan OSB’deki fabrikada Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme yaptı. Jandarma, yaptığı incelemede ihbarın doğru olmadığını tespit etti. Ancak durum Tarım ve Orman Bakanlığı’na da bildirildi. Bakanlık ekiplerinin fabrikada 5-6 gün süren incelemesi, Platin Grubu için sancılı bir sürecin de başlangıcı oldu.
‘ALAY KOMUTANI DA FABRİKAYA GELDİ’
Platin Kimya AŞ Genel Müdürü Mehmet Fevzi Tekgül, Halktv.com.tr’nin sorusu üzerine yaşadıklarına ilişkin şunları kaydetti:
“Konkordato sürecinde bazı çalışanlar ile yollarımız ayırmak durumunda kaldık. Bu kişilerden biri asılsız bir ihbarda bulunmuş. İl Jandarma Alay Komutanı da geldi. Ki burası bir fabrika… ‘Bomba üretiliyor’ ihbarının asılsız olduğu tespit edildi. Daha sonra bakanlık ekibi fabrikadaki birkaç eksikliği tespit etti. Bunlar; zeminin epoksi olması ve havalandırmaya ilişkindi. Bakanlık, bu eksiklikler tamamlanana kadar fabrikayı kapattı. Biz şirket olarak eksiklikleri tamamladık. Durumu bakanlığa bildirdik. Yeniden gelip inceleme yapmaları için yazılı başvuruda bulunduk. Ancak tam bu süreçte, mahkeme konkordato başvurumuzu reddetti.”
Mahkemenin aldığı kararın çok sayıda çalışanın da işine kaybetmesine neden olduğunu ifade eden Mehmet Fevzi Tekgül, yeni bir konkordato başvurusu yapmayı planladıklarını kaydetti.