34,5396
36,2663
2.917,23
Cadılar Bayramı, korku, eğlence, yaratıcılık ve birlikte geçirilen zamanın birleştiği özel bir kutlama olarak yıllardır gerçekleştiriliyor. Her yıl, insanlar kostümlerini giyerek, tatlı toplar, dekorasyon yapar ve Cadılar Bayramı’nın büyülü atmosferinin tadını çıkarır. Cadılar bayramı birçok ülkede korkutucu olmanın ötesinde, toplulukları bir araya getiren ve insanların hayal gücünü serbest bırakan bir bir eğlence unsuru olarak görülüyor.
CADILAR BAYRAMI NE ZAMAN?
Cadılar bayramı, her yıl 31 Ekim’de kutlanan geleneksel bir tatil ve festivaldir. Özellikle Kuzey Amerika’da ve bazı diğer ülkelerde büyük bir popülerlik kazandı. Halloween, özgün olarak Hristiyan bir tatil olan “All Saints’ Day” (Azizler Günü) öncesi akşamı olan “All Hallows’ Eve” (Azizler Günü Arifesi) olarak bilinen 31 Ekim’e dayanır.
CADILAR BAYRAMI NASIL KUTLANIR?
Cadılar Bayramı’nın sembolü gülen bir bal kabağıdır. Bal kabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde oyulduktan sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat oluşturulmaya çalışılır.
En yaygın olarak tüketilen şekerleme, elma şekeridir. Çocuklar korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı gezerler ve ev sahiplerine “Şaka mı, şeker mi?” diye sorarlar. Ev sahibi “Şaka!” derse çeşitli muziplikler yaparlar. Büyükler çocuklara şekerleme ikram ederler veya harçlık verirler. Bu uygulamanın kökeni geçmişte Britanya’da yoksulların kapı kapı dolaşarak “ruh keki” toplaması geleneğidir.
Yetişkinler, 31 Ekim’e en yakın hafta sonunda kıyafet baloları düzenlerler. Bu partilerde misafirler cadı, hayalet veya korku filmi karakteri gibi korkunç kostümler giyerler.
Muhafazakâr Hristiyanlar, özellikle tutucu Protestanlar, genelde Cadılar Bayramı’nı kutlamazlar ve yanlış bulurlar.