34,6064
36,3382
2.929,05
Genel Sağlık-İş Sendikası’nın aktardığı bilgilere göre, mobbing sadece hemşireleri değil, diğer sağlık emekçilerini de etkiliyor. Baskılardan ve tehditlerden dolayı birçok sağlık emekçisi, sendikalaşmaktan çekiniyor.
Sendika Başkanı Derya Uğur, yaşanan bu skandalı sert bir şekilde eleştirdi:
“Liyakatsiz idareciler, sağlık emekçilerimiz üzerinde baskı kurarak onları yıldırmaya çalışıyor. Zor ve kötü çalışma koşulları, hemşirelerimizi istifaya sürüklüyor. Sendikalaşmaya yönelik baskılar ve engellemeler kabul edilemez”.Uğur, yetkilileri sorunun çözümü için adım atmaya çağırdı:
“Sağlık emekçilerinin mobbing ve baskılardan korunması için gerekli adımlar atılmalıdır.Liyakatsiz idareciler görevden alınmalı ve sağlık çalışanlarına hak ettiği saygı gösterilmelidir.”Sendikalaşma özgürlüğü engellenmemeli ve tüm sağlık emekçileri sendikalara üye olabilmelidir.”
Antalya’da yaşanan bu skandal, Türkiye’deki sağlık sisteminin genel sorunlarına da ışık tutuyor. Sağlık emekçilerinin mobbing ve kötü çalışma koşullarına maruz kalması, hem sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürüyor hem de gelecekte daha fazla sağlık emekçisinin göç etmesine neden olabilir.
Antalya’da yaşanan bu skandal, Türkiye’de bir ilk değil. Daha önce de birçok hastanede mobbing iddiaları gündeme gelmişti.Sağlık Bakanlığı’nın mobbing ile mücadele için bir plan hazırladığı belirtiliyor.Sağlık emekçileri, mobbing ile mücadele için daha fazla yasal düzenleme ve sendikal desteğe ihtiyaç duyuyor.
Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/