34,5472
36,0215
2.997,95
T24 Haber Merkezi
Güllü Yılmaz‘ı üzerine benzin döktükten sonra yakarak öldüren Can Yılmaz için mahkeme haksız tahrik ve iyi hal indirimi talebini reddetti. Eşini önce ikna ederek sığınma evinden çıkaran, sonra vahşice öldüren Yılmaz’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı.
Yargıtay, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde eşini benzin dökerek yakarak öldüren Can Yılmaz’a verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Sanığın haksız tahrik ve iyi hal indirimi taleplerini reddeden Yargıtay, daha önce de eşine şiddet uyguladığı, eşinin sığınma evine yerleştiği ve onu ikna ederek eve geri getirip öldürdüğü gerekçesiyle indirim uygulanamayacağına hükmetti. Yerel mahkemenin kararında isabetsizlik bulunmadığını belirten Yargıtay, hükmün oy birliğiyle onanmasına karar verdi.
Eşinin çalışmasına engel oluyordu
Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, kararda, sanığın herhangi bir işte çalışmadığı, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eşinin çocukların geçimini sağlamak için çalıştığı belirtildi. Sanığın ise kıskançlık nedeniyle eşinin kendisini aldattığını düşündüğü ve çalışmasına sürekli engel olduğu vurgulandı.
Kurtulmak için pencereden atlamış
Fiziksel şiddetin artması üzerine kadın sığınma evine yerleşen Güllü Yılmaz’ın, sanık tarafından ikna edilerek eve döndüğü ifade edildi. Ancak şiddetin yeniden başlaması üzerine sanığın benzin dökerek evi ateşe verdiği, Güllü Yılmaz’ın yanarken evin penceresinden atladığı belirtildi.
Hastaneye götürülürken polise konuştu
Adli Tıp Kurumu ve otopsi raporlarına göre, Güllü Yılmaz’ın vücudunun yüzde 60’ının yandığı, hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğu ve polise, “Kocam benzin döküp beni yaktı, çocuklarım çok küçük, ölmek istemiyorum, ölürsem de onlar size emanet” dediği kaydedildi.
Çocuklarına da şiddet uyguluyormuş
Yargıtay, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmak için eşinin kendisini aldattığı iddiasını somut delillerle destekleyemediğini belirtti. Ayrıca, sanığın ailesine yönelik sürekli şiddet uyguladığı, hakkında evden uzaklaştırma ve eşine karşı koruma kararları verildiği, eşini sığınma evinden çıkarıp öldürdüğü ve çocuklarına da şiddet uyguladığı gerekçesiyle indirim uygulanamayacağına hükmetti.
Tahrik ve iyi hal indirimsiz ceza
Sanığın öldürme kararını ne zaman aldığı ve hazırlık yapıp yapmadığının kesin olarak saptanamadığı için tasarlama koşullarının bulunmadığını belirten Yargıtay, maktulden sanığa yönelen haksız tahrik oluşturan bir söz veya eylem olmadığını vurguladı. Bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasının isabetli olduğu ifade edildi. Ayrıca, sanığın eşini canavarca hisle öldürdüğü gerekçesiyle iyi hal indiriminin de uygulanamayacağına karar verildi.
“Sünnet, beden bütünlüğüne bir tehdit mi geleneğin vazgeçilmezi mi?” Yönetmen Ece Dizdar anlatıyor |
Günün öne çıkan haberleri |
TIKLAYIN | TBMM Zabıt Ceridesi: 29 Teşrinievvel 1339 (Miladi 1929) Pazartesi günü TIKLAYIN | Arşiv fotoğraflarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı TIKLAYIN | Cumhuriyet’in ilk yıllarından arşiv fotoğrafları TIKLAYIN | Lozan Barış Antlaşması 101 yaşında: Türkiye Devleti 24 Temmuz 1923’te, Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kuruldu TIKLAYIN | Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitiren “Büyük Taarruz” 101 yaşında TIKLAYIN | Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun; en büyük devrim 101 yıl önce bugün Cumhuriyet’in ilanıyla yapıldı |