34,3672
36,5402
2.884,45
Bir kayyum konusudur gidiyor… Maşallah ‘fikri’ olmayan yok… Siyasisi, hukukçusu, gazetecisi, futbol yorumcusu… Herkes ‘ortaya karışık’ konuşup duruyor… Biz niye duralım ki?!
Mümkün olduğu kadar yalın sorularla, şu beş boyutu incelemeye çalışalım…
Yani adam düpedüz ‘devlete karşı isyan’ diyor… Sadece bu laf bile partinin başına bir ton yasal çorap örecek nitelikte… Eş Başkan hakkında soruşturma başlatıldı zaten… Öte yandan ortalama CHP’liler de bunu yemez ve Özel’e bedelini ödetirler; bir önceki seçimde Kılıçdaroğlu’na ödettikleri gibi…
“Türkiye’de Sağlık Muhabirliğinin 40 Yılı” belgesel gösterimi, İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital iş birliği ile düzenlenmiş. Etkinlikte konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sağlık muhabirliğinin ve sağlam etik değerlerin toplumsal önemini vurgulamış (Özgür Deniz Ceyhan, Contact Plus). Sağlık iletişimi, etik kodları ve yasal kısıtlamaları farklı, bu nedenle de özel bir uzmanlık alanıdır. Bu yönüyle biraz eğitim alanına da benzer… Zorludur, kısıtlayıcıdır; ancak ve ancak mutlaka iletişim yönetiminin bütün ilkelerinin devreye alınarak yönetilmesi gereklidir. Yoksa, sağlık alanında yaşadığımız ciddi olumsuzlukların, bütün sisteme hâkimmiş gibi algılanması işten değildir.
Goebbels’e atfedilmiş, aslında sahibi başka bir Nazi yanlısı olan oyun yazarı Hanns Johst’un meşhur sözüdür: “Ne zaman kültür sözünü duysam elim tabancama gidiyor.” Son zamanlarda yapay zekânın yerlere göklere sığdırılamadığını duyduğumda benzer hisler içine giriyorum… Ancak bu, zaaflarının ve kötü yanlarının farkında olarak kullanışlı bir teknoloji olarak ele alınmasına karşı olduğum anlamına gelmesin. Abartılı bulduğumuz, teknolojinin insan unsurunun üzerinde bir yerlere konumlandırılmak istenmesidir… Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, bu işi ciddiyetle ele almış ve “Yapay Zekâ ve Dijital Pazarlama Aşkı” kitabıyla bu fenomeni pratik örneklerle anlatmış. İş dünyasına sunduğu fırsatları açıklamış. Kitap, entelektüel heveslerinden şüphe etmediğim meslektaşlarımızın ilgisini çekecektir herhâlde…
TVNET’te tam da ‘zamanın ruhu’na uygun, yani kompakt olmakla birlikte tatmin edici ve doğru referanslarla yol gösteren bir program var; Post Politik… Programın yapımcısı ve sunucusu Muhammet Enes Dönmez’in çalışmaları sonucunda yaklaşık üç yıllık bir arşiv oluşmuş. YouTube’daki TVNET X sayfasından bölümlere ulaşmak mümkün. TV’de son zamanlarda gözümüze takılan bir başka isim de Dr. Ömer Vatanartıran oldu… Önce, yıllardır süren “Gece Gündüz” adlı kültür-sanat programını devralmasıyla dikkatimizi çekmişti. Sunucusuyla özdeşleşmiş, kemik izleyicisi olan işlere girip de kendini kabul ettirmek zordur. Şimdi bir de klasik Türkçe eserlere yer verdiği, “B Yüzü Şarkıları” adlı programıyla kaliteli eğlence programı kontenjanına önemli bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Dekanı da olan Vatanartıran gibi, Enes Dönmez gibi altyapısı sağlam, TV’nin gerektirdiği özelliklere sahip, donanımlı gençlerle televizyonculuğumuz çok daha iyi yerlere gelecektir.