Zoru başardık

Beşiktaş Kulübü Lideri Hasan Arat, topluluğun ve taraftarların verdigi dayanak ile az vakitte çok büyük işler yaptıklarını söyledi. Ekibin ise dayanılmaz bir değişim yaşadığını söz etti

Beşiktaş Kulübü Lideri Hasan Arat, siyah-beyazlı kulübün büyük bir değişim yaşadığını söyledi. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki Divan Kurulu toplantısında konuşan Arat, "Görevi devraldıktan sonra problemli günler geçirdik. Saha sonuçlarında üzüldük ve tahlil aramaya gittik. Bu problemli periyotta sizler bize inancınızı kaybetmediniz. Taraftarımız her vakit büyük bir inançla takviyesini gösterdi. Tüm Beşiktaşlılara bize gösterdikleri dayanaktan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Beşiktaş büyük bir değişim içindedir. Saha içi ve dışında büyük değişimler yaşanmaktadır. Beşiktaş kurumsal yapısında, iktisadında büyük değişimler yaşıyor. Büyük topluluklarda kısa müddette tamirat ve onarım çok zordur. Beşiktaş bu zorlukların üstesinden gelmektedir" diye konuştu. Misyona geldikten sonra birçok işle ilgilendiklerini söyleyen Arat, "Beşiktaşlılar her vakit birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir. Biz misyona geleli 292 gün olmuş. 9 ay, bize 9 yıl üzere geldi. Güç ve uzun bir yola çıktık. Seçimden bugüne kadar geçen müddette 15 bin yeni üyelik başvurusu yapıldı. Bu iki şeyi gösterir; Beşiktaş, büyüklüğüne yakışır heyecanı tekrar yakalamıştır ve çok daha büyük, bağımsız bir topluluk haline gelmiştir" sözlerini kullandı. Yeni devrin çeşitli zorluklar getirebileceğini vurgulayan Lider Hasan Arat, "Beşiktaş'ta zihniyet değişmiştir. Yeni devir yeni zorluklar, yanılgılar getirebilir fakat Beşiktaş yanlışsız yoldadır. Ayağa kalkmıştır ve amaçlarına koşmaktadır" dedi.

TOPLAM BORÇ 10.6 MİLYAR TL

Beşiktaş Kulübü'nün Divan Konseyi Toplantısı'nda 31 Mayıs 2024 tarihli toplam borcu açıklandı. Beşiktaş Divan Kurulu 2024 yılı 2. olağan toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Stant Sarayı-Anadolu Oditoryumu'nda yapıldı. Toplantıda Beşiktaş Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, divan üyelerine mali hususlarda bilgi verdi. Şentürk, siyah-beyazlı kulübün borcunun 31 Mayıs 2024 tarihi prestijiyle borcunun 10 milyar 638 milyon 827 bin 351 TL olduğunu açıkladı.

G.SARAY'A GÖNDERME

Futbol grubundaki değişimin de Süleyman Seba devrini hatırlattığını kaydeden Arat, "71 gün içinde oynadığımız 2 finalde 1 Türkiye Kupası ve 1 Üstün Kupa kazandık. 1 Temmuz'da yeni dönemin birinci idmanını yapıyorsunuz. 33 gün sonra Üstün Kupa maçına çıkıyorsunuz ve sonucu zati biliyorsunuz. Teknik yönetici seçiminde izlediğimiz teknikler, gruptaki kaynaşma başarıyı getirmiştir ve geçmişteki gelişmeleri hatırlatmaktadır" diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçtiğimiz günlerdeki ziyaretlerine de değinen siyah-beyazlı kulübün lideri, "Cumhurbaşkanının davetiyle yönetim kurulu, teknik heyet ve atletlerimizle kendisini ziyaret ettik. Cumhurbaşkanı bizi çok hoş ağırladılar. 'Devlet Beşiktaş'ı sever, Beşiktaş devletini sever' dedik. Beşiktaş devletine sonsuz sadakat içindedir ve sonsuza kadar bu türlü olacaktır. Bu davetleri ve Beşiktaş'la ilgili nazik yorumlarıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanına şükranlarımızı sunuyoruz" sözlerini kullandı.

RAFA SILVA TEPKİSİ

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Rafa Silva'ya yapılan faullerle ilgili reaksiyon gösterdi. Arat, "Açıklama yaparken, 'Size ceza verirler' dediler ancak Allah var MHK, hakeme ceza verdi iki hafta. Katiyetle gruba sahip çıkmalıyız. Bu türlü bir şey yok. 4 maçta 2 kırmızı kart ve VAR'la veriliyor. Biz büyük bir topluluğuz. Daima birlikte sahip çıkalım. Allah oyuncularımızı nazardan korusun" dedi.

KAZA YAPMAZSAK ŞAMPİYON OLURUZ

Divan Kurulu Lideri Tevfik Yamantürk, ezeli rakiplere nazaran daha kaliteli bir gruba sahip olduklarını vurgulayarak, "Takımımız keyif veriyor. Bedelli rakiplerimizi de izliyorum. Üslubumu bağışlayın; motor gaz yemiyor, yürümüyorlar. Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz" dedi. Geçmiş idarenin mali açıdan kulübe ziyan verdiğini söyleyen Yamantürk, "Bu paraların peşine düşmeliyiz" diye konuştu.