Zor günler bizi bekliyor: Hava 14 derece birden soğuyacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminlerinde hava sıcaklıklarında keskin bir düşüş yaşanacağını açıkladı. Hava tahmin raporuna göre, yurdun özellikle iç kesimlerinde hava sıcaklığı 14 derece birden düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

17 KENTE UYARI 

 Yeni rapora göre 17 kente turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun dışında), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

14 DERECE BİRDEN SOĞUYACAK 

Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.