Zamlar esnafa bunu da yaptırdı! Kahvehanelerde yeni dönem

Yüksek enflasyon, peş peşe gelen zamlar, asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesi ve Türk Lirasında görülen tarihi değer kayıpları, düşük maaşla geçinmeye çalışan bütün kesimlerin yaşam standarlarını ve refah düzeyini olumsuz etkiliyor.

Yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikalarının faturasını milyonlarca asgari ücretli ödüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek öncülüğünde uygulanan kamuda tasarruf tedbirleri çeşitli hizmetlerin birer sorun haline gelmeye başladı.

Vatandaşları en çok zorlayan konulardan dolayı TL'de alım gücünün düşmesi ve fiyatların fahiş düzeyde artması daha fazla nakit paraya ihtiyaç duyulmasına yol açtı. Bazı esnaflar ise vatandaşların yaşadığı nakit sorunlarından dolayı çeşitli önlemler almaya çalışıyor.

KAHVEHANE ESNAFI KREDİ KARTI KULLANMAYA BAŞLADI

Pasur'un Sesi'nden Mehmet Emin Altun'un haberine göre bu önlemlerden birisi de Diyarbakır’daki kahvehane esnafından geldi. Kentteki kahvehane esnafı son dönemde çaya yapılan zamlar, kahvehane ve çay ocağı işletmecilerini yeni bir ödeme sistemine yöneltti.

Kent esnafı, küçük meblağlar için nakit taşımakta zorlanan müşterilere kolaylık sağlamak amacıyla kredi kartı ile ödeme almaya başladı.

Diyarbakır’da artık birçok kahvehane ve çay ocağı, geleneksel nakit ödeme alışkanlıklarının yanı sıra dijital ödeme sistemlerini de kullanarak müşteri taleplerine cevap veriyor.