Yunan sendikası, İsrail’e karşı limanı kapadı: Tonlarca mühimmat kalakaldı

Yunan liman çalışanları sendikası, Pire limanından gemilere yüklenecek ve oradan da İsrail'e ulaştırılacak 21 tonluk mühimmatı gemilere yüklemeyi reddetti. İçi tonlarca kurşun ve patlayıcı dolu araçlar, limanda kalakaldı.

İsrail'in Gazze şeridinde yürüttüğü savaşı protesto eden Yunan liman çalışanları, İsrail'e gönderilmek üzere gemilere yüklenecek mühimmatı bloke ettiler. Mühimmat, gemilere yüklenmeden limanda kaldı.


'Yunanistan'ın gemi sahipleri, soykırımda işbirlikçi. Siyonistlerle bağları kesin'

Yunan bir liman çalışanları sendikasının başını çektiği protesto sonucu, İsrail için hazırlanan 21 ton mühimmat, Pire limanında kaldı. Reuters'a konuşan liman sendikası çalışanları, kargonun Kuzey Makedonya'dan geldiğini ve Marşal Adaları'ndan İsrail'e aktarılmasının planlandığını söyledi.

Liman çalışanları sendikası, daha önce de İsrail'e gönderilen mühimmatın durdurulması için liman işçilerine çağrıda bulunmuştu. Sendikadan bir yetkili, Facebook'tan yaptığı açıklamada "Pire limanın, savaş için bir yaya dönüşmesine artık izin vermeyeceğiz" dedi ve "Barış için savaşacağız... Yunanistan'ın savaştaki katkıları için değil!" diye ekledi.


'KATİLLER, LİMANDAN ÇIKIN!'

Sendika, protestodan fotoğraflar da paylaştı. Nakliye araçlarının üzerine sprey boyayla yazılar yazan işçiler, kameralara yansıdı. Bir aracın üzerine "Katiller, limandan çıkın!" yazıldı.


'Katiller, limandan çıkın!'

Yunanistan, Gazze'de militan grup Hamas ile devam eden çatışmalar sırasında İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini söylemiş, ancak "akla hayale sığmayan bu insanlık dramının" sona erdirilmesi için derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Kargoyu taşıyan araçlar, liman yetkililerinin gözetimi altında. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sahil güvenlik yetkililerinden biri, bir sendika lideri hakkında tutuklama emri çıkarıldığını söyledi. Bir başka yetkili ise mühimmat yüklü konteynırın, geçerli bir transit geçiş iznine sahip olduğunu vurguladı.