YÖK’TEN 800 İŞÇİ ALIMI | 24 üniversiteye araştırma vazifelisi alınacak

YÖK, 64 üniversitede 800 yeni araştırma vazifelisi takımı tahsis edildiğini duyurdu. Takımların hangi vilayetlerde ve üniversitelerde açıldığını da bildiren Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK), takımların devlet araştırma üniversitelerinde 624, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında 25 ve öncelikli alanlarda uzmanlaşan 19 üniversiteye tahsis edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

YÖK'TEN 800 İŞÇİ ALIMI | Yükseköğretim Kurumları, 64 farklı üniversitede 800 yeni takım açıldığını duyurdu. Devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve öncelikli alanlarda uzmanlaşan toplam 64 üniversiteye toplam 800 yeni araştırma vazifelisi takımı tahsis edildi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya nazaran, tahsis edilen 800 araştırma vazifelisi takımı, 20 devlet araştırma üniversitesine "öncelikli alanlar" kapsamında 624, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki 25 üniversiteye 100, öncelikli alanlarda uzmanlaşan 19 üniversiteye 76 olarak belirlendi.

HANGİ ÜNİVERSİTELERE HANGİ KANDROLARDA ALIM YAPILACAK?

20 devlet araştırma üniversitesine 624 araştırma vazifelisi atama sayısı tahsis edildi. Bu okullar şöyle sıralandı:

Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversitelere de uzmanlık alanlarında ek dörder araştırma vazifelisi takımı verildi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere de ihtisaslaşma alanlarında lisansüstü eğitim yaptırılmak üzere ek 4 araştırma vazifelisi takımı verilmesi uygun bulundu. Bu çerçevede, aşağıdaki üniversitelerin ihtisas alanlarında lisansüstü eğitim için ek 4 araştırma vazifelisi alınacak.