YKS TERCİHLERİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR 2024? | YKS tercih tarihleri, ne vakit başlıyor, bitiyor? Son gün ne vakit?

YKS imtihanlarına katılan milyonlarca aday için imtihan sonuçlarının açıklanmasının akabinde tercih heyecanı başlıyor. Ön lisans veya lisans eğitimi görecekleri okulu seçecek olan adaylar, imtihan sonuçlarına nazaran üniversite ve bölüm seçimi yapacak. En fazla 24 tercihte bulunabilecek olan adaylar, arama motorlarında 'YKS tercihleri saat kaçta başlıyor 2024? YKS tercih tarihleri, ne vakit başlıyor, bitiyor? Son gün ne vakit?' sorularını araştırıyor. YKS tercihlerine ait tüm merak edilenleri haberimizde derledik.

Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen YKS imtihanlarına katılan üniversite adayları için tercih heyecanı başlıyor. 25 Temmuz PErşembe günü başlayacak tercih periyodunda adaylar, imtihandan aldıkları puan ve muvaffakiyet sıralamalarına nazaran eğitim görmek istedikleri kısım ve üniversiteler ortasında seçim yapacak. Pekala YKS tercihleri saat kaçta başlıyor 2024? YKS tercih tarihleri, ne vakit başlıyor, bitiyor? Son gün ne vakit? İşte ayrıntılar...

YKS TERCİHLERİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR 2024?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, tercih tarihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos olarak duyuruldu. Tercihlerin alınmaya başlanacağı saat ise adaylarla paylaşılmadı. Lakin geçtiğimiz sene tercih ekranı saat 11.00'de adayların erişimine açıldı.

YKS TERCİH TARİHLERİ, NE VAKİT BAŞLIYOR, BİTİYOR?

ÖSYM, son tercih tarihini 2 Ağustos Cuma 2023 olarak duyurdu. Tercih süreçlerinin saat 17.00'ye kadar devam etmesi bekleniyor.

YKS KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS'de adaylar en fazla 24 tercih yapma hakkına sahiptir.

ÖSYM YKS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan cinsinde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

👉 ÖSYM'nin giriş sayfasına giderek giriş yapın.

👉 YKS tercih sayfasına tıklayın.

👉 Tercih yapmak istediğiniz sırayla, tercih etmek istediğiniz üniversite kısmının kodunu yazın.