YKS TERCİH YAPMAYAN EK TERCİH YAPABİLİR Mİ 2023? | YKS birinci sefer tercih yapacak adaylar ek tercih yapabilir mi?

YKS'de sonuçların açıklanmasının akabinde 27 Temmuz prestijiyle tercih heyecanı başlıyor. TYT, AYT ve YDT'den oluşan 3 oturumlu imtihana katılanlar, meslek hayatını şekillendirecek en kıymetli adımlardan olan üniversite eğitimini hangi alan ve okulda alacaklarına karar verecek. Pekala YKS'de birinci tercihleri yapmayan ek tercih yapabilir mi? İşte 2. tercihler hakkında merak edilenler...

YKS TERCİH YAPMAYAN EK TERCİH YAPABİLİR Mİ? | ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş imtihanları olan 3 oturumlu YKS'ye katılan 3,5 milyondan fazla üniversite adayı, tercihler için araştırmalara başladı. Aldıkları puana nazaran, tahsil görebilecekleri üniversiteleri seçecek olan adaylar, arama motorlarında 'YKS birinci defa tercih yapacak adaylar ek tercih yapabilir mi?' sorusunun karşılığını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

YKS BİRİNCİ SEFER TERCİH YAPACAK ADAYLAR EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

ÖSYM'nin YKS kılavuzunda yer alan bilgiye nazaran, YKS'ye giren lakin birinci tercih vaktinde tercih listesini doldurmayan öğrenciler, ek tercih vaktinde yine tercih yapma hakkına sahip oluyor.

YKS EK TERCİHLERDE PUAN DÜŞER Mİ?

İlk tercihlerde rastgele bir üniversite ve kısım seçmeyen adayların puan durumunda rastgele bir kesinti olmayacak.

İLK TERCİHTE YERLEŞENLER EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

İlk tercih vakti tercih yaparak rastgele bir üniversiteye yerleşen şahıslar de ek yerleştirmelerde tercih yapma hakkına sahip olacak. Lakin bu adayların OBP'si (diploma notu) yarı yarıya düşecek.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek tercih; ön lisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirmedeki en küçük puanların altında puanı olan adaylar yerleşemeyecektir. Ek tercih hakkını kullanmak isteyen adaylar, tercih yaptıkları kısmın taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmalıdır.

2023 YKS EK TERCİHLERİ NE VAKİT?

2023-2024 Eğitim Öğretim periyodu için YKS ek tercih tarihleri şimdi belirli olmadı. ÖSYM'den mevzuya ait açıklama yapıldığında haberimiz güncellenecektir.