YKS TERCİH TARİHLERİ 2024 | Üniversite tercih devri başladı mı? – YKS tercihleri ne vakit başlıyor, bitiyor?

Hayallerindeki üniversiteye gitmek isteyenler için geri sayım başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının akabinde adaylar tercih periyodu hazırlıkları yapıyor. Puan ve muvaffakiyet sıralamasını elde etmek kadar, onları gerçek bir halde kullanarak tercih listesi oluşturmak da değerli. Pekala, Üniversite tercih devri başladı mı? YKS tercihleri ne vakit başlıyor, bitiyor? İşte ayrıntılar...

YKS TERCİHLERİ NE VAKİT BAŞLIYOR 2024? | ÖSYM'nin düzenlediği üç oturumdan oluşan YKS imtihanının akabinde üniversite heyecanı yaşayan adaylar için tercih devri bekleyişi başladı. Puan durumuna nazaran tercih yapacak olan adaylar, arama motorlarında YKS tercihleri ne vakit başlıyor 2024? ÖSYM YKS tercihleri hangi tarihte yapılacak? sorularının yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

ÖSYM YKS TERCİHLERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih tarihleri aşikâr oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza nazaran YKS tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri ortasında alınacak.

Adaylar tercihlerini, ÖSYM tarafından belirlenecek tarihler ortasında, kılavuzda yer alan kurallara nazaran ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yahut ÖSYM Aday Süreçleri Taşınabilir Uygulamasından ferdi olarak kendileri yapacak.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih süreçlerini tamamlayacak.

Tercih süreci, AİS ekranındaki ihtarlara nazaran tamamlanacak. Müracaat merkezlerinden tercih süreci yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen yahut elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.