Yine geldiler! PAOK taraftarı 14 yıl önce Kadıköy’ü birbirine katmıştı…

Galatasaray maçı için otobüslerle İstanbul'a gelen PAOK'un taraftar grubunun İstanbul sabıkası kabarık... Avrupa'nın en tehlikeli taraftar grubu olarak bilinen 'GATE4' 14 yıl önce 60 otobüsle Kadıköy'e geldiğinde yer yerinden oynamıştı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında karşı karşıya geleceği PAOK'un meşhur taraftar grubu yıllar sonra İstanbul'a geldi...

40 otobüsle İpsala'dan sınırı geçerek Türkiye'ye giriş yapan PAOK'un en popüler organize taraftar grubu 'GATE 4' (Kapı 4) için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu önlemler sıradan değil çünkü gelen Yunan taraftarlar Avrupa'nın en ateşli ve tehlikeli grupları arasında gösteriliyor.

ULTRAS KÜLTÜRÜNÜN PARÇASI

Neredeyse gittikleri her deplasmanda olay çıkartan PAOK taraftarları holiganizmi sembolize eden Avrupa'daki Ultras gruplarının başında gelir. 

Ultras gruplarının genel özelliği zaman zaman aşırıya kaçmakta ve siyasi ideolojilerden ya da açıkça milliyetçilikten antisemitizme kadar değişen ırkçılık görüşlerinden etkilenmeleridir.

RAMS Park Stadı'na hareket edecek GATE 4 grubunun İstanbul sabıkası da bir hayli kabarık...


GATE 4'ü Avrupa çapında meşhur bir taraftar grubu yapan olayların listesi yazmakla bitmez ancak daha önce eşleştikleri Fenerbahçe maçının deplasman yolculuğunda İstanbul'da yaptıklarını yazmak yeterli olacaktır.

14 SENE ÖNCE YER YERİNDEN OYNADI

PAOK taraftarı bundan tam 14 sene önce İstanbul'a Fenerbahçe deplasmanına gelmiş ve yer yerinden oynamıştı. 

2010 yılında Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile eşleşen PAOK'un taraftar grubu rövanş için geldiği Kadıköy'ü adeta birbirine katmıştı. İşte 2010 yılında Kadıköy'de yaşananlar:

Karşılaşma öncesi İstanbul'a Selanik'ten tam 60 otobüsle gelen 'GATE 4' grubu geniş güvenlik önlemleri altında , Şükrü Saraçoğlu stadyumuna yanaştı. 


ETRAFA YANICI MADDELERLE SALDIRDILAR

Bu sırada stadyum önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarlarıyla, otobüsten inen Yunan grup arasında karşılıklı tezahüratlar başladı. Bir süre sonra iki taraftar grubu birbirlerine şişe ve su fırlatmaya başladı. Araya giren polis taraftarların sıcak temasını engellerken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. PAOK taraftarları görüntü çeken gazetecilere de saldırdı. Polis olayları bastırmak için havaya ateş açtı.

Park halindeki araçlara saldıran, etrafa yanıcı maddeler fırlatan fanatik Yunanlılar kendilerini görüntüleyen kameramanlara bile saldırdı. 


Sokakları birbirine katan PAOK seyircisi için neredeyse tüm haber kanalları 'Kadıköy'ü savaş alanına çevirdiler' başlıkları ile o akşam yaşananları ekranlara getirmişti. Uzun yıllar hafızalardan silinmeyen o günden yıllar sonra bu kez Galatasaray maçı için gelen 'GATE 4' için asıl endişenin sebebi bu.

Geçmişte yaşananlardan ders çıkarmayan PAOK kulübü gergin geçmesi beklenen maç öncesi yaptığı paylaşımlarla ortalığı biraz daha germe gayretinde! 

Galatasaray'ın rakibi PAOK'un, İstanbul yolculuğunu "Konstantinopolis'e giden yol!" başlığıyla paylaşan PAOK sosyal medya hesabı iki kulüp taraftarının maç öncesi daha da gerilmesinin zeminini hazırlıyor gibi.