Yeşil reçete operasyonunda 17 tutuklama. Aralarında doktor ve eczacılar var

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz olarak madde bağımlılarına satışının sağlandığı istihbaratı üzerine, 28 Mayıs tarihinde soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada belirlenen 6 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOKTOR VE ECZACILAR'DA VAR!

Derinleştirilen soruşturmada, aralarında özel hastanede görev yapan 1 doktor, 1 eczacı ve 3 eczane çalışanının da olduğu 34 şüpheli daha tespit edildi. Belirlenen 40 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1’i İstanbul, 1’i de Tokat’ta olan 32 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16’sı da işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i doktor 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, 5’i adli kontrolle diğer şüpheliler de serbest bırakıldı. 2 şüphelinin ise arama çalışmaları devam ediyor.