Yenidoğan skandalının detayları ortaya çıkıyor… Gazeteci Emrullah Erdinç: Bebeklerin akciğer grafileri üzerinde oynama yapılmış

Erdinç, "Yenidoğan ve tedavi gören bebeklerin akciğer grafileri üzerinde oynama yapılmış" dedi.

Gazeteci Emrullah Erdinç SÖZCÜ TV'de yaptığı açıklamada yenidoğan skandalına ilişkin olarak, "Şu anda bu hastanelerin birçoğu aktif. Bunlar haksız kazanç elde etmek için devleti soyan hastaneler. Hala soymasına izin veriyoruz. SGK anlaşmaları iptal edilmiş değil. 19 hastane var" dedi.

Erdinç şu ifadeleri kullandı:

-Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklamada verdiği bilgiler doğru. Bu dosyayı araştırdığımda CİMER'e annenin şikayetiyle başlıyor. Şikayet İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne geliyor.

-İşini layıkıyla yapan düzgün doktor ve profesörlerimiz gidiyor inceleme yapıyor ve rapor hazırlıyor. İhbarda bahsedildiği gibi birçok hastanede yenidoğan ünitesinde usulsüzlüklerin yapıldığı belirleniyor. 

-İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü raporu Mali Şube'ye geliyor ve operasyon yapılıyor. Şu anda bu hastanelerin birçoğu aktif. Bunlar haksız kazanç elde etmek için devleti soyan hastaneler. Hala soymasına izin veriyoruz. SGK anlaşmaları iptal edilmiş değil. 19 hastane var. 

15 tane hastane Fırat Sarı isimli doktor tarafından işletmeleri alınmış hastanelerden bahsediyoruz. Yüzde 60'ı hastaneye kalıyor, yüzde 40'ı Fırat Sarı ve çetesine kalıyor. 

-Yenidoğan ve tedavi gören bebeklerin akciğer grafileri üzerinde oynama yapılmış.

-Avcılar'da bir hastane var, o hastanenin de eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait olduğunu biliyoruz.