Yenidoğan çetesinin en kilit ismi CHP’li Esenyurt Belediyesi’nden çıktı: Bu detay Halk TV yayınında bakın nasıl gizlendi?

CHP yandaşı Halk TV'de, İstanbul’da yenidoğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanması ve öldürülmesine yönelik soruşturma değerlendirildi. Canlı yayın sırasında, Yenidoğan Çetesi'nin kilit ismi Renas Kılıç, 'devletin atadığı ilçe sağlık müdürü' olarak tanıtıldı. Oysa Kılıç, CHP yönetimindeki Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Eylül 2023 tarihinde belediyenin Sağlık Dairesi Başkanı olarak görevlendirilmiş ve birçok yerden de ilan edilmişti.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını önceden anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendiren ve kazanç sağlayarak bebeklerin ölümüne neden olan çeteye yönelik soruşturma sürüyor.

Türkiye'nin gündemine oturan gelişme CHP yandaşı Halk TV'de de ele alındı.

Çetenin kilit ismini CHP'li belediyenin atandığını gizlediler

Canlı yayın sırasında söz alan gazeteci Emrullah Erdinç, Yenidoğan Çetesi'nin kilit ismi Renas Kılıç'ı devletin atadığı ilçe sağlık müdürü olarak tanıttı.

Oysa Kılıç, CHP yönetimindeki Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Eylül 2023 tarihinde belediyenin Sağlık Dairesi Başkanı olarak atanmıştı.

Çete elebaşı ile bebeklerin ölümüne sebebiyet verdi

İddianamede yer verilen örgüt tutanağı ve örgüt şemasında, Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi sahibi şüpheli Fırat Sarı'nın ve şirket çalışanı olarak görülen şüpheli İlker Gönen'le birlikte Özel Hastaneler Yönetmeliğinin "Binanın hastane olarak kullanılan kısmında hiçbir suretle başka amaca yönelik iş yeri bulunamaz ve hastane içerisinde bir bölüm başka bir amaçla faaliyet göstermek üzere üçüncü kişilere kiralanamaz veya herhangi bir şekilde devredilemez." maddesine muhalefet ettiği belirtildi.

Şüpheli Sarı'nın, İstanbul'da birçok özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini işletmek amacıyla aldığı, kendisine bağlı sağlık çalışanlarını bu hastanelerin yenidoğan birimlerine yerleştirdiği aktarılan iddianamede, örgüt elebaşısı şüphelilerin, 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Özdemir, hasta sevklerini yapan şüpheli Fehmi Alperen,
il dışı hasta sevklerini yapan şüpheli Serdar Yüksel ve o dönemde Esenyurt Belediye Başkanlığı Sağlık Hizmetlerinde çalışan şüpheli
Renas Kılıç aracılığıyla devlet hastanelerinde ya da farklı özel hastanelerde doğup tedavisinin yoğunluktan dolayı başka hastanelerde yapılması uygun görülen bebek hastaları
, kurmuş oldukları suç örgütü sayesinde keşfettikleri anlatıldı.

Şüphelilerin, anlaşmalı oldukları hastanelere tedavi yöntemleri uygun olup olmadığına bakılmaksızın bebekleri aldıkları, hayatın olağan akışına aykırı olacak kadar hastanede uzun sürelerde kalmasını sağladıkları anlatılan iddianamede, SGK'den yüksek miktarda ödeme alınmasını neden olarak kamu kurumunu zarar uğratan şüphelilerin aynı zamanda uygun tedavi yöntemleriyle tedavi olamayan bebeklerin ölümüne sebebiyet verdikleri kaydedildi.