Yenidoğan çetesi doktorunun TV yayınına katıldığı ortaya çıktı

İstanbul'da yenidoğan bebekleri çıkarları için acımazsızca ölüme sürükleyen çeteyle ilgili hazırlanan iddianamede, 21 şüpheli bebek ölümünden sorumlu tutulan ve çetenin elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı hakkında 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 582 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Fırat Sarı'nın YouTube'da yayınlanan Kadınca TV'nin yayınına katıldığı, "Yenidoğan Nedir?" konusunun işlendiği programda soruları yanıtladığı ortaya çıktı.

21-22 HAFTAYA KADAR BEBEKLER BİLE YAŞATILABİLİYOR

"Prematüre bebek nedir, tam anlamıyla tanımını yapar mısınız?" sorusuna yanıt veren Fırat Sarı, "Ortalama 40 hafta ama biz literatürde 37 haftanın altını prematüre olarak tabir ediyoruz. 37 haftanın altında doğan bebekler, işte şu an 21-22 haftaya kadar bebekler bile yaşatılabiliyor. 24 hafta, 28 hafta, 30 hafta doğan bebekler, erken doğan bebekler prematüre oluyor" ifadelerini kullanıyor.