Yeni trafik levhası tanıtıldı: İşte anlamı

Avrupa Birliği, R-33 isimli yeni trafik levhasını tanıttı. Söz konusu tabelanın ilk aşamada İspanya ve diğer üye ülkelerde kullanılacağı açıklanırken, değişikliğin AB uyum yasaları kapsamında Türkiye'de de geçerli olması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB), trafik işaretlerine yönelik yaptığı değişikliklere bir yenisini ekledi. Eylül ayında R-120 adı verilen 'düşük emisyonlu bölge' tabelasını İspanya'da kullanıma açan AB, şimdi de R-33 isimli yeni trafik levhası hakkında detayları paylaştı. 

Söz konusu trafik işaretinin öncekilere benzer şekilde ilk olarak İspanya'da uygulamaya alınacağı düşünülürken, levhada bulunan işaretin ne anlama geldiği merak konusu oldu. 

SİS, YAĞMUR VE KAR BÖLGELERİNE YERLEŞTİRİLECEK

Beyaz bir arka planın üzerinde bulunan pürüzlü çizgilerin içerisinde kaybolan bir arabanın yer aldığı işaret, bölgedeki duman, sis, yağmur ve kar gibi hava koşullarına yönelik uyarıda bulunacak. Özellikle yüksek rakımlı ve düzenli yağış alan, yaygın şekilde sis görülen alanlara yerleştirilecek levhalar, sınırlı görüş nedeniyle sürücüleri tehlikelere karşı uyaracak. 

YENİ TRAFİK İŞARETLERİ TÜRKİYE'DE KULLANILACAK MI?

Avrupa Birliği'ne aday ülkeler arasında yer alan Türkiye, AB uyum yasası çerçevesinde son aylarda yapılan değişiklikleri uygulamaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak değişiklik ile söz konusu iki tabelanın Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne eklenmesi ve Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yerleştirilmesi bekleniyor.