Yeni rota derbi

Elfsborg'u yıkan Cimbom, gözünü Beşiktaş maçına çevirdi. Avrupa Ligi'nde yoluna doludizgin devam eden sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ı yenerek rakibini ekarte etmek istiyor. Derbiye de Osimhen-İcardi ikilisiyle çıkacak Okan Buruk, savunma çizgisinde tek değişiklik yapmayı düşünüyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 4-3 mağlup eden Galatasaray'da gözler pazartesi günü oynanacak Beşiktaş maçında. Süper Lig'de 9 maçta topladığı 25 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılı takım, derbiyi de kayıpsız geçmek istiyor. Taraftarı önünde 3 puana uzanmayı hedefleyen Aslan'da, Okan Buruk da bu maçın planını hazırlamaya başladı. Elfsborg maçında olduğu üzere İcardi ve Osimhen ikilisiyle çıkmayı düşünen deneyimli hoca, savunma çizgisinde değişiklik yapabilir.

4-4-2'YE DÖNÜŞ

Elfsborg karşısına 3-4-1-2 nizamıyla çıkan sarı-kırmızılı takım, birçok fırsat yakalasa da kalesinde de konumlar vermişti. Derbide bunun tedbirini almak isteyen Buruk, 4-4-2'ye dönmeyi düşünüyor. Sol bekte ise formaya en yakın aday Berkan Kutlu. Davinson, Abdülkerim, Kaan, Torreira, Sara ve Yunus'un da yeri garanti. 4-4-2 sisteminde Mertens'i kulübeye çekmesi beklenen Okan Buruk, sağ kanatta Barış ile Sallai ortasında tercih yapacak.

İKİNCİ YARI FOBİSİ

Cimbom, bu dönem ikinci 45'te yediği gollerle dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, 15 maçın birinci yarılarında kalesinde 6 gol görürken ikinci devrede ise toplam 17 gol yedi. Atılan gol sayısındaki fark da dikkatlerden kaçmadı. Birinci 45'te 21 golle gösteri yapan Aslan; ikinci yarılarda 6 gol kaydetti.

RAMS PARK KAPALI GİŞE

Galatasaray'ın pazartesi günü RAMS Park'ta Beşiktaş ile oynayacağı maçın biletleri satışa çıktı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, 1200 ile 20 bin TL ortasında değişen fiyatlarla satılan biletlere ağır ilgi gösterdi. Az sayıda bilet kaldığı öğrenilen derbinin kapalı gişe oynanması bekleniyor.

BURUK'TAN 1 GÜN İZİN

Bugünü antrenman yaparak geçiren Galatasaray'da derbi öncesi gruba 1 gün müsaade verildi. Sarı-kırmızılı oyuncular, bugünü dinlenerek geçirecek. Bir günlük ortanın akabinde derbi hazırlıkları yarın kaldığı yerden devam edecek.