Yeni bir ticari sırrımız oldu

Çukurova Uluslararası Havalimanı, yap-işlet-devret projesi olarak 10 Ağustos 2024 günü açıldı. Adana Şakirpaşa Havalimanı ise kapılarını geçen ay uçuşlara kapattı.

25 yıl boyunca yapımcı firma tarafından işletilecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı ilk 20 gün sonunda 279 bin yolcuya hizmet verdi. Şakirpaşa Havalimanında ise sadece Temmuz ayında toplam 500 bin yolcu yararlanmıştı. İlk ayındaki rakamlara göre yolcu kaybının yaşandığı havalimanında bir diğer muamma ise garanti yolcu sayıları ve yolcu başına işletmeci firmaya garanti edilen tutarlar oldu.


Mahir Polat

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, geçtiğimiz yıl 5 milyon yolcu sayısına ulaşan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasının gerekçesinin Çukurova Havalimanına verilen garantiler olduğuna dikkat çekerek, iktidarın verilen garanti yolcu sayıları ve tutarlara ilişkin bilgi vermediğini söyledi.

Polat, “Meclis’e verilen soru önergeleri ve CİMER başvurularına ‘Bilgilerin Saklı Tutulması’ ve ‘Uygulama Sözleşmesindeki Hükümler’ denilerek yanıt verilmiyor. Söz konusu şirkete 25 yıl işletme hakkı veren iktidar bunun yanında verdikleri garantileri de mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.