Yemeklerinden domuz eti çıkan şirketin sahibi AKP’li yönetici çıktı; firmadan “dindarız, vatanı bayrağı seviyoruz” açıklaması geldi

Firma, sadece bir numuneden alınan veriden yapılan tespitin adil olmadığı ileri sürüldü

T24 Haber Merkezi

Düzce'de yemek hizmeti veren Saydamlar Catering adlı firmanın yemeklerinde domuz etinin çıkması tepki toplarken, firmadan yapılan açıklamada, testlerin olması gerektiği gibi yapıldığı iddia edildi. Saydamlar Catering, açıklamasında, "dindar" ve "vatansever" olduğunu belirtti.

Düzce'de okul, yurt ve fabrikalara toplu yemek hizmeti veren Saydamlar Catering adlı firmadan 13 Ocak 2021 tarihinde alınan numunede domuz eti olduğu tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde de yer alan firmanın sahibinin AKP Düzce Sosyal Politikalar Başkanı Murat Saydam olduğu öğrenildi.


Firmanın yaptığı açıklamada "Bizim ne kadar vatanını bayrağını seven, istihdam konusunda hassas, devlete vergisini veren, ailesinin dini dünyevi uhrevi hassasiyetini tüm Düzce halkınca bilindiği kanaatindeyiz" ifadeleri dikkat çekti.

Firma, sadece bir numuneden alınan veriden yapılan tespitin adil olmadığı ileri sürüldü.



 

"Rumca bilmeseler de Yunanistan'a gönderildiler"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'