YDT 2024 PUAN HESAPLAMA | YDT puanı nasıl hesaplanır?

ÖSYM'nin düzenlediği YDT, bu yıl milyonlarca adayın iştiraki ile gerçekleşecek. Üniversiteye geçecek gençlerin hayatında dönüm noktası olarak kabul edilen üç oturumlu imtihanın akabinde iştirakçiler, puan hesaplaması için araştırmalara başladı. Pekala YKS YDT puanı nasıl hesaplanır? İşte ÖSYM 2024 YDT net sayısına nazaran puan hesaplama...

YDT 2024 PUAN HESAPLAMA | ÖSYM tarafından düzenlenen YKS, üçüncü oturum olan YDT sınavı heyecanla bekleniyor. 3 milyondan fazla iştirakle gerçekleştirilen imtihanın akabinde soruları ve yanıtlarını hatırlayan adaylar, net sayısına nazaran puan hesaplama araştırmalarına başladı. Pekala YDT puanı nasıl hesaplanır? İşte ÖSYM YDT net sayısına nazaran puan hesaplama...

YDT PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ham puan (adayın net sayısı) nasıl hesaplanır?

Her adayın, testlere verdiği hakikat ve yanlış karşılıkların sayısı belirlenir, yanlışsız yanıt sayısından yanlış karşılık sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.

2024-TYT, AYT ve YDT'de yüklü puanların hesaplanabilmesi için ne kadar ham puan alınmalıdır?

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi yahut Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de yüklü puanların hesaplanabilmesi için adayların, AYT ve YDT puan çeşitlerini oluşturan ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

OBP puanı nasıl hesaplanmaktadır?

Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Muvaffakiyet Puanına (OBP) dönüştürülür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylelikle 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır. OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak imtihan puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır.