Yaren leylek ile Adem amcanın dostluğu 4 Ekim’de beyaz perdede

Bursa'nın Karacabey ilçesinde balıkçı Adem Yılmaz (68) ile kurduğu dostluk hikayesiyle milyonların gönlüne taht kuran Yaren leylek beyaz perdeye taşındı. Kadrosunda usta isimlerin yer aldığı Yaren leylek filmi 4 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı leylek köyü Eskikarağaç'ta yaşanan balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikâyeye dönüştü ve yönetmen Burak Doğansoysal tarafından film yapıldı.


Her göç zamanı geldiği köyde Adem Yılmaz'ın kayığına konan Yaren, eşi Nazlı ile 27 Ağustos'ta göç yoluna çıkarken ardında beyaz perdeye taşınan hikayesini bıraktı.

2019 yılında yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alınan hikayesi Prag Film Ödülleri'nde 'En İyi Belgesel' ödülünü kazanan Yaren leylek, 4 Ekim'de de ikinci filmiyle sinema izleyicisiyle buluşacak.


GALASI İSTANBUL'DA YAPILDI

Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz'ın hikayesinden kurgulanan 'Yaren leylek' filminin önceki akşam da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen galasına balıkçı Adem Yılmaz ile birlikte katılan doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş o anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.


4 EKİM'DE VİZYONA GİRECEK

Senaryosunu Arzu Yurtseven'in yazdığı, yönetmenliğini Onur Uzun'un yaptığı ve 4 Ekim'de vizyona girecek olan 'Yaren leylek' filminin oyuncu kadrosunda usta isimler yer alıyor.


Meral Çetinkaya, Tarık Pabuççuoğlu, Buğra Gülsoy, Seçkin Özdemir ve Hande Doğandemir'in oynadığı filmin şarkısı da Aydilge imzasını taşıyor.