Yapay zekadan Real Madrid’e transfer önerisi: En doğru isim!

Dani Carvajal'in sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmasının ardından, Real Madrid sağ bek transferi için gözünü Trent Alexander Arnold'a dikti. Yapay zeka ise, Carvajal'in boşluğunu doldurabilecek en doğru ismi analiz etti.

Real Madrid, savunma hattını güçlendirme planları doğrultusunda Liverpool’un yıldız sağ beki Trent Alexander-Arnold’u transfer öncelikleri arasına aldı.

Ancak İspanyol devinin bu hamlesi, oyuncunun mevcut sözleşmesinin sona ermesine bağlı görünüyor. Alexander-Arnold’un Liverpool ile olan kontratı Haziran 2025'te bitiyor ve Ocak 2024'ten itibaren oyuncu, diğer kulüplerle serbestçe transfer görüşmeleri yapabilecek. Liverpool ile sözleşme yenileme görüşmeleri sürerken, oyuncunun geleceğiyle ilgili açıklamaları dikkat çekti.  

Geçtiğimiz hafta İngiltere Milli Takımı’nın kampında ITV’ye konuşan 26 yaşındaki yıldız, "Kariyerimin en iyi dönemine girdiğimi düşünüyorum. Sadece genç yaşta kupa kazanmış bir oyuncu olarak hatırlanmak istemem." diyerek geleceği konusunda ipuçları verdi.


REAL MADRID'İN ALTERNATİF İSİMLERİ

Alexander-Arnold için olası transferin önünde bazı engeller bulunsa da Madrid yönetimi, sağ bek pozisyonu için başka alternatifler de belirledi. Bu isimler arasında Tottenham’ın 25 yaşındaki İspanyol oyuncusu Pedro Porro, Bayer Leverkusen’in 23 yaşındaki Hollandalı yıldızı Jeremie Frimpong ve Sevilla’nın 21 yaşındaki yeteneği Juanlu yer alıyor.

Real Madrid için diğer bir seçenek ise eski oyuncusu Achraf Hakimi. Paris Saint-Germain forması giyen Faslı yıldız, Madrid altyapısında yetiştikten sonra Avrupa’nın en önemli sağ beklerinden biri haline geldi. Yönetim, Hakimi’nin de potansiyel transfer listesinde olduğunu değerlendiriyor.

YAPAY ZEKAYA GÖRE EN UYGUN TRANSFER...

Real Madrid, Dani Carvajal’ın uzun süreli sakatlığı nedeniyle savunmada büyük bir boşlukla karşı karşıya. Tecrübeli sağ bekin yokluğu, Madrid yönetimini transfer pazarında harekete geçmeye zorlarken, Olocip’in yapay zeka analizleri, İngiliz yıldız Trent Alexander-Arnold’u bu pozisyon için en uygun alternatif olarak gösteriyor.


Olocip’in sunduğu verilere göre, Alexander-Arnold’un hücum ve savunma katkıları 90 dakika başına 0,45 değerinde bir iyileşme sağlayarak Carvajal’ın eksikliğini fazlasıyla doldurabilir. 26 yaşındaki oyuncunun hem ofansif yetenekleri hem de savunma katkısı, Madrid’in oyun sistemine uyum sağlayabilecek seviyede.

ARA TRANSFERDE STOPER TAKVİYESİ  

Savunmanın merkezine de takviye yapmak isteyen Real Madrid, stoper bölgesi için hamle yapmayı planlıyor.

Ocak ayında transfer olasılığı yükselirken, Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr forması giyen eski Manchester City oyuncusu Aymeric Laporte, Madrid’in listesinde öne çıkan isimlerden biri.

30 yaşındaki İspanyol defans oyuncusu, 2026’ya kadar Al Nassr ile sözleşmesi olmasına rağmen İspanya Milli Takımı’nın düzenli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.