Yangın alarmı bulunmayan itfaiye istasyonu yandı

Almanya'da yangın alarmı bulunmayan yeni itfaiye istasyonu alevlere teslim oldu.

Almanya'da milyonlarca euroluk hasara yol açan bir yangında kül olan yeni bir itfaiye istasyonunda yangın alarm sistemi bulunmadığı ortaya çıktı.

Euronews'in aktardığı habere göre, çarşamba sabahı erken saatlerde Hessen eyaletindeki Stadtallendorf itfaiye istasyonunda çıkan yangın, ekipman salonunu ve neredeyse bir düzine acil durum aracını tahrip etti. Olayda yaralanan olmadı. Hasarın 20 milyon ila 24 milyon euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

Yerel yetkililer Alman haber ajansı DPA'ya, uzmanların gerekli görmemesi nedeniyle binaya yangın alarm sistemi kurulmadığını söyledi. İstasyonun yanması ise birçok gözlemciyi hayrete düşürdü. Yangının, içinde lityum-iyon piller ve harici bir güç bağlantısı bulunan itfaiyeye ait bir acil durum aracında çıktığı belirtildi.

Yerel medyanın bildirdiğine göre istasyon bir yıldan kısa bir süre önce açılmıştı.

Hessen Eyaleti İtfaiye Birliği Başkanı Norbert Fischer, itfaiye istasyonlarında yangından korunma koşullarının iyileştirilmesi konusunda, "İnanıyorum ki yaşananlar birçok insanın düşünmesini ve harekete geçmesini sağlayacaktır" dedi.