Yabancıların suç kayıtlarına ulaştığı yöntem ifşa olmuştu; 2 polis açığa alındı

Yabancıların suç kayıtlarına ulaştığı yöntem ifşa olmuştu; 2 polis açığa alındı

T24 Haber Merkezi

Suriyelilerin para karşılığı tercüme ve danışmanlık ofisleri aracılığıyla haklarındaki arama ve suç kayıtlarına ulaştığının belgeleri ile ortaya konulduğu haberin ardından iki polis memurunun açığa alındığı öğrenildi.

Sözcü’nün aktardığına göre, İçişleri Bakanlığı kaynakları, haberde yer alan belgeler üzerine harekete geçildiğini ve konu ile ilgili bir mülkiye müfettişi tarafından yürütülecek geniş çaplı soruşturma hazırlığının yapıldığını aktardı.

Bakanlık kaynakları açığa alınan polis sayısının artabileceğini belirtirken, soruşturmanın sadece Emniyet personeline yönelik olmadığını, Göç İdaresi ayağının da olacağını ifade etti.

Gazeteci Fatih Ergin, SÖZCÜ TV canlı yayınında Suriyelilerin tercüme ve danışma ofisleri aracılığıyla bin TL vererek GBT durumunu öğrendiğini, böylelikle de IŞİD, El Kaide gibi terör örgütleri ile bağlantısı olan ve uyuşturucu ticareti yapan Suriyelilerin yakalanmadan aramızda dolaştığını belirtmişti.

Ergin, Emniyet’in kullandığı POLNET sisteminden fotoğrafı çekilerek Suriyelilere gönderilen 'Tahdit-Arananlar Sorgulama Ekranı' görüntülerine yer verdiği haberi açıklarken, bir süre önce adreslerinde bulunamadığı açıklanan 729 bin Suriyelinin haklarındaki arama ve suç kaydını öğrendiği için izlerini kaybettiğini de iddia etmişti.

TIKKLAYIN - İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya ihbar: Suç kaydı olan yabancılar Türkiye’de bu yöntemle geziyor!


 

 

'Faruk' gibi yaşlı insanların cinselliği ve arzuları neden bir tabu?