Volkan Demirel’den Fenerbahçe itirafı ‘Üzerinde durmaya bile gerek yok’ Vincenzo Montella sözleri!


Bir süredir takım çalıştırmayan Teknik Direktör Volkan Demirel şimdilerde spor yorumculuğu yapıyor. Önceki gün Radyospor'a konuk olan Volkan Demirel Fenerbahçe, A Milli Takım, Vincenzo Montella, kariyer planı ve Süper Lig'le ilgili konuştu.


'YETENEKLİ KALECİLERİMİZ VAR'

A Milli Takım'daki kalecilerimiz hakkında konuşan Demirel, yetenekli isimlerde olduğunu vurguladı:

"A Milli Takımımız'da Uğurcan, Mert, Altay ve Berke gibi iyi kalecilerimiz var. Kalecilerimizin yetenekli olduğunu düşünüyorum. Kaleciler hatalı gol yer, hata her zaman olacaktır. İzlanda maçında hatalı gol oldu mu? Oldu. Ancak bunu değil milli takımımızın performansını değerlendirmek lazım. Ben de hatalı goller yedim ve maçlardan hatalarımdan ders çıkardım. A Milli Takımımızın performansını beğeniyorum."


MONTELLA SÖZLERİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve tercih ettiği sistem hakkında konuşan Demirel şu ifadeleri kullandı:

"4-6-0 Vincenzo Montella'nın inandığı bir taktik buna saygı duymak gerekir. A Milli Takımımız, Montella yönetiminde 17 maçta sadece 5 mağlubiyet aldı. Montella başarılı bir teknik adam ülkemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. A Milli Takımımız'daki kadromuz çok yetenekli. Bence, ülkemizin gelmiş-geçmiş en yetenekli kadrosuna sahibiz..."


'SAYGI DUYUYUROUM'

" İzlanda maçında da santrfor pozisyonunda Kerem Aktürkoğlu oynadı gibi gözüktü. Montella inandığı sistemi oynatmak istiyor. Adana Demirspor'da da bu sistemle oynatmıştı. Montella'ya sadece sorum; neden 9 numaramız yok olurdu. Ancak Montella'nın sistemine saygı duyuyorum"


FENERBAHÇE İTİRAFI

"Fenerbahçe'den antrenörlük sürecinizde teknik direktör ya da yardımcı antrenör olarak teklif aldınız mı?" sorusuna yanıt veren Demirel sözlerini şöyle noktaladı:


'ÜZERİNDE DURMAYA GEREK YOK'

"Geçmiş zaman çok fazla üzerinde durmaya gerek yok. Ben her zaman söylüyorum. Benim, Fenerbahçeli olduğumu herkes biliyor. Nerede olursam olayım oraya ait olarak çalışıyorum. Rakibim Fenerbahçe de olsa. Hedefimde her zaman Fenerbahçe var..."


"Çünkü; beni Volkan yapan, bu duruşa, bu karaktere sebebiyet veren kulüp Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'de ne zaman olurum bilmiyorum. Olur-olmaz bu da nasip kısmet. İnşallah doğru zamanda, ben doğru bir yerdeyken bu görevi almak nasip olur. Teknik direktörlük ile futbolculuk çok farklı. Teknik direktörken bir camiayı temsil ediyorsunuz."


"Hatayspor'da bunu net bir şekilde yaşadım. Yaptığınız açıklamalar bir toplumu ilgilendiriyor. Futbolculukta ise bireysiniz. Teknik direktörken olgunluk ve bilincin olduğunu düşünüyorum. Teknik direktörlük kısmında kendinizi rahat ifade edebiliyorsunuz. Teknik direktörlük kariyerimde bu şekilde devam edeceğim. Türk futbolunu iyi bir noktaya taşımamız için bizlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Çünkü bizler futbolun başaktörleriyiz"