Vinicius’un deprem yaratan golü! Tartışmasız Ballon d’Or…

Real Madrid'in Borussia Dortmund karşısındaki muhteşem dönüşüne liderlik eden Vinicius hat-trick yaptığı gecede attığı 2. gol izleyenleri mest etti. Sahanın neredeyse tamamını tek başına süren Vinicius'un Ballon d'Or'u hak ettiği vurgusu yapıldı.

Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçının ikinci yarısında Vinicius'un sergilediği performans (5-2), bir sonraki Ballon d'Or'un kim olacağı tartışmasını nokta koyacak cinsten.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund arasındaki nefes kesen maça damga vuran Brezilyalı için herkes Ballon d'Or' yakıştırması yaptı. 

Vinicius Junior'un attığı 2. gol gecenin en çok konuşulan anıydı. Real Madrid'in dördüncü golünü atmak için sahanın neredeyse tamamını tek başına sürdü. Müthiş bir deparla Dortmund ceza sahasına kadar gelen ve şutunu atan Vinicius Santiego Bernabau'yu ayağa kaldırdı. Golü izleyen hemen herkes, eski futbolcular dahil sosyal medyada şu yorumlarda bulundu:

''Şu anda dünyanın en iyi oyuncusu kim? Bugün dünyada ondan daha istikrarsızlaştırıcı ve kararlı bir futbolcu yok. O her zaman en önemli anlarda ortaya çıkıyor. TARTIŞILMAZ Ballon d'Or"

İKİNCİ YARI ONU İZLEDİLER

İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund, Real Madrid'in ikinci yarıdaki geri dönüşüne liderlik eden Vinicius'u izledi. 

2-1'den sonra maça ağırlığını koyan Madrid'de 62. dakika sahneye çıkan Vinicius Junior takımına beraberliği getirdi. 86 ve 90+3'te bir kez daha ağları sarsan Brezilyalı Şampiyonlar Ligi'nde izleyenleri mest etti. 

'BALLON d'OR'U KAZANACAK!'

Vinicius maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Burada sonsuza kadar kalmak istiyorum. Real Madrid'i seviyorum. Şampiyonlar Ligi'ni tekrar kazanmak istiyoruz.''

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti ise onun performansı ile ilgili şunları söyledi: ''Bence Vinicius Jr. Ballon d'Or'u kazanacak. O ödülü alacak. Bu geceyle ilgili değil... Geçen sezon yaptıklarıyla ilgili. Bu geceki üç gol, bir sonraki Ballon d'Or davasına yardımcı olabilir!''

Takımın kaptanı Luka Modric ise: "Geçen sezon ne yaptığını, bu sezon ne yaptığını ve bu gece ne yaptığını görürseniz, Vinícius Jr Ballon d'Or'u hak ediyor" dedi.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1848859984148513188