VGM BURS SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK 2023? | VGM bursu son müracaat tarihi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine vereceği burslar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Her yıl üniversite öğrencilerine 8, öbür öğrencilere ise 9 ay boyunca verilen burs için müracaatta bulunan öğrenciler, arama motorlarında 'VGM burs sonuçları ne vakit açıklanacak 2023? VGM bursu son müracaat tarihi ne vakit?' sorularının karşılığını araştırıyor. Merak edilenler haberimizde...

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl verilen burs için 2023-2024 müracaatları devam ediyor. Burs ödemeleri hakkında merak edilenleri resmi internet sitesinde yayımlayan VGM'ye, burs için başvuran binlerce öğrenci, araştırmalarını hızlandırdı. 1 Ekim 2023 tarihi prestijiyle müracaatların başlamasının akabinde arama motorlarında 'VGM burs sonuçları ne vakit açıklanacak 2023? VGM bursu son müracaat tarihi ne vakit?' sorgulamaları yapılıyor. İşte ayrıntılar...

VGM BURS SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK 2023?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere VGM tarafından burs verilmediğinden, "VGM Burs Müracaat Sonuçları" Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs müracaat sonuçlarını açıklamasının akabinde duyurulmaktadır. Burs müracaatlarının kıymetlendirme ve sonuç açıklama süreçlerine ilişkin duyurular, VGM'nin internet sitesinde yer alan DUYURULAR alanından yapılacaktır.

VGM BURSU SON MÜRACAAT TARİHİ NE VAKİT?

1 Ekim 2023 tarihi ile başlayan burs müracaatları, 15 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. 15 Ekim Pazar gününe kadar burs başvursunda bulunmayan öğrenciler, VGM'den burs alma hakkını kaybedecek.

VGM BURSU MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VGM BURSU NE KADAR?

2023 - 2024 öğretim devrinde burs almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine, her eğitim periyodu boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle1.250,00 TL burs yardımı yapılacak. Ortaöğrenim öğrencilerine ise 750 TL burs verilecek.

VGM BURSU NE VAKİT YATAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bağlantı bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.