Vergi paketi aceleye getirilmiş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma sanayini destekleme adı altında sunulan vergi paketinin Meclis’e aceleyle getirildiğini, etki değerlendirme süreçlerinin istenilen düzeyde yapılamadığını söyledi.

Bazı vergilere karşı haklı eleştiriler yapıldığını belirten Yılmaz, “Bu eleştirilerin bir kısmına ben de katılıyorum” dedi. Yılmaz, eleştirileri dikkate alıp paketin yeni halini yıl başından sonra getireceklerini belirtti.

‘KARTLAR PAKETTE OLMAZ’

Bir grup gazeteciyle TBMM’de sohbet eden Cevdet Yılmaz, yasa teklifiyle ilgili “Etki değerlendirmeleri biraz hızlı yapılmış. Bütçeden önce yetiştirelim diye, bütçe görüşmeleri başlamadan bir an önce paket çıkarılsın diye biraz acele getirildi. Etki değerlendirme süreçleri istenilen düzeyde yapılamadı. Bütçe görüşmeleri bitince tekrar bir araya geleceğiz, kalem kalem bakılacak. Kredi kartıyla ilgili madde artık pakette olmaz. Teklif, haklı eleştiriler çerçevesinde yeniden gözden geçirilerek Meclis’in takdirine sunulacak” değerlendirmesini yaptı.

Nüfusu artırma kurulu geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de doğurganlık hızının 1.5’e düştüğünü, nüfusun azalmasına yol açacak bu durumu düzeltmek için ‘Demografi Yüksek Kurulu’ adında yeni bir kurul oluşturacaklarını bildirdi.