Van Bronckhorst Eyüpspor’u övdü Ajax’a seslendi

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Eyüpspor’u 2-1 yendikleri maçın ardından basına açıklamalarda bulundu.

Maçın genel değerlendirmesini yapan van Bronckhorst, “Maça iyi başladık ve erken bir gol bulduk. İkinci gol için Joao ve Ciro ile iki büyük fırsat yakaladık ancak değerlendiremedik. Rakibimiz penaltıdan bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi. Biz ise inancımızı koruyarak ve sürekli denemeye devam ederek, net bir penaltı golüyle galibiyete ulaştık” dedi.

Van Bronckhorst, savunma performanslarına da değinerek, “Attığımız golden sonra iyi savunma yaptık. Bu sezonki ilk mağlubiyetlerini aldılar, bu da rakibin kalitesini gösteriyor. 1-1’den sonra iki büyük fırsatımız daha vardı ama değerlendiremeyince rakibi oyunda tuttuk. Günün sonunda 3 puan aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam, fırsatları değerlendirme konusundaki eksikliklerine dikkat çekerek, “Trabzon maçında da kalecilerinin kurtarışları vardı. Bugün de birçok fırsat bulduk ama bazen gol geç gelir. Önemli olan kazanmaktı. Önümüzdeki maçlarda fırsatları gole çevirerek işimizi kolaylaştırmalıyız” şeklinde konuştu.

Son olarak, ülkesine dönecek olmanın mutluluğunu paylaşan van Bronckhorst, “Ülkeme, evime döndüğüm için mutluyum. Ajax ile oynayacağımız ilk maça hazırlanmak için 3 günümüz var. Ajax, evinde güçlü bir takım. Maçı kazanacağımıza dair inançla oraya gitmek gerekiyor ve o maçı da kazanmayı istiyoruz” dedi.