Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yeni ilan: 122 işçi alınacak! İşte VGM müracaat ekranı, tarihleri ve koşulları

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde 122 kişilik kontratlı işçi alımı yapacağını duyurdu. Mühendislikten toplumsal çalışmacılığa, muhafaza ve güvenlik görevliliğinden ofis çalışanına kadar çeşitli konumlarda adaylara kapılarını açan Genel Müdürlük, müracaat sürecinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü işçi alımı müracaat koşulları nedir? Müracaatlar ne vakit başlıyor, bitiyor? VGM müracaat ekranı ve ayrıntılar haberimizde...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 122 kişilik kontratlı işçi alımı için müracaatların başladığını duyurdu. İnternet üzerinden yapılacak müracaatlarda Ofis İşçisi, Avukat ve Destek Personeli olmak üzere 122 kontratlı işçi alımı yapılacağı duyurulurken VGM'de çalışmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında ' Vakıflar Genel Müdürlüğü işçi alımı müracaat kuralları nedir? Müracaatlar ne vakit başlıyor, bitiyor?' sorularının karşılığı araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

VGM İŞÇİ ALIMI MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLIYOR, BİTİYOR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü "SÖZLEŞMELİ İŞÇİ ALIM İLANI" paylaştı. 29 Mayıs'ta başlayan müracaat süreçleri 9 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek. Yapılan açıklamada;

"Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü hususunun (B) fıkrasına nazaran istihdam edilmek üzere; 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli İşçi Çalıştırılmasına Ait Esaslar" çerçevesinde kelamlı imtihanla Mühendis, Sosyal Çalışmacı ile Müdafaa ve Güvenlik Vazifelisi; kelamlı imtihan yapılmaksızın Ofis İşçisi, Avukat ve Destek Personeli olmak üzere toplam 122 kontratlı işçi alımı yapılacaktır." sözlerine yer verildi.

VGM İŞÇİ ALIMI NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden 29/05/2024–09/06/2024 tarihleri ortasında alınacak.

VGM İŞÇİ ALIMI MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VGM İŞÇİ ALIMI MÜRACAAT KOŞULLARI NEDİR?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci unsurunun (A) bendinde belirtilen kuralları taşımak.

2- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

3- Müracaatın son günü prestijiyle aranan genel ve özel nitelikleri taşımak ve belgelendirmek.

4- ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı KPSS (B) kümesi imtihanına girmiş olmak ve özel kurallarda belirtilen puan cinslerinden minimum puanı almış olmak.

5- Son müracaat tarihi prestijiyle 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak. (09.06.1989 ve sonrası doğumlu olanlar.)

6- Misyonunu yapmaya mani beden ve akıl sıhhati ile pürüzü bulunmamak. Atanmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu istenilecektir.

Koruma ve Güvenlik Vazifelisi durumu için Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına Ait Yönetmeliğin 18. unsurunda belirtilen "özel güvenlik vazifelisi olur" ibareli sağlık kurulu raporunun aşağıda belirtilen konuları da içermesi gerekmektedir;

a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık yahut kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak,

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine mani teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak,

c) Göz: Görme manisi yahut gece körlüğü olmamak,

ç) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına mani teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak,

d) Sağlık Kurulu Raporu uzunluk ve kilo bilgilerini içermesi gerekmektedir.

7- Rastgele bir Toplumsal Güvenlik Kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak.

8- Rastgele bir kamu kurumunda çalışmakta iken vazifeden yahut meslekten ihraç edilmemiş olmak.

9- Rastgele bir kamu kurum ve kuruluşunda müracaat yapacağı konum ile birebir unvanda 4/B kontratlı işçi olarak çalışmıyor olmak. (Örneğin öbür bir kamu kurumunda 4/B kontratlı Muhafaza ve Güvenlik Vazifelisi olarak çalışanların, Muhafaza ve Güvenlik Vazifelisi durumuna müracaatları kabul edilmeyecektir.)

10- Adayların son müracaat tarihi prestijiyle, durumlar için belirlenen tahsil ve kısım mezunu olmaları gerekir.

11- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B hususunun "Bu biçimde istihdam edilenler, hizmet mukavelesi asıllarına muhalif hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca kontratlarının feshedilmesi yahut kontrat periyodu içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç mukaveleyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, mukaveleyi yenilememeleri hâlinde kontratın bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların kontratlı işçi durumlarında istihdam edilemezler." kararına uygun olması.

12- Gerçeğe ters doküman verenler ya da beyanda bulunanlar yahut eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenen evrakları ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, kontratı yapılmış olsa dahi iptal edilecek, hakkında yasal süreç yapılacaktır.