Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Asım Sultanoğlu eylemi: Şaibeli müdür buradan gidene kadar biz de buradan gitmiyoruz

Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Asım Sultanoğlu eylemi: Şaibeli müdür buradan gidene kadar biz de buradan gitmiyoruz

T24 Haber Merkezi

Eski CHP Urfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa il milli eğitim müdürü olarak atanmasını protesto etmeye devam ediyor.

Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'na yönelik protestolar devam ediyor. 6 gündür Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Sultanoğlu'nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atamasını protesto eden Çetiner, halkı adalet nöbetine çağırdı.

"Şaibeli olan müdür buradan gidene kadar biz de buradan gitmiyoruz"

Tuttuğu adalet nöbeti başında bir video yayımlayarak "Şaibeli olan müdür buradan gidene kadar biz de buradan gitmiyoruz. Karaman'ın, Antalya'nın kabul etmediği bir şahsı biz de Şanlıurfalılar olarak kabul etmiyoruz" diyen Çetiner, müdürlük önünde Şükrü Erbaş'ın 'Sonsuzun Uçları' şiirinden bir bölüm okudu. Çetiner'in adalet nöbetine vatandaşlar da katıldı.

İşte Çetiner'in Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde çekilen videosunun tamamı:

Ne olmuştu?

Emine Gizem Çetiner, Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'nu müdürlük önünde protesto etmeye başladı. Çetiner'in eylemine İYİ Parti önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Ali Bucak da destek vermişti.

Eyleminin ilk gününde oyuncaklarla atamayı protesto eden Çetiner, daha sonra çocuklar tarafından yapılan resimleri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinin tel örgülerine asmıştı.

Polisin talebi üzerine bu resimleri söken Çetiner, bu kez de istismara uğrayan 45 çocuğu temsilen çocuk ayakkabılarıyla eylemini sürdürmeye devam ediyor.
 
TIKLAYIN | CHP'li Karaca: Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden öğretmenle fotoğraflar çektiren Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı!
 
TIKLAYIN | Tanal, Meclis'te oturma eylemi başlattı: AKP iktidarı, Asım Sultanoğlu'na "vazgeçilmez müdür" muamelesi yapıyor
 
TIKLAYIN | Tuncay Özkan'dan Asım Sultanoğlu hakkında soru önergesi: Ne zaman görevden almayı düşünüyorsunuz?