Unutulan yıldızlar

Dönem başında takıma katılan Cenk Tosun, Levent Mercan ve Oğuz Aydın üzere isimler, Mourinho’dan formayı almadı. Büyük umutlarla gelen yıldızlar yedek kulübesinden çıkamadı

Sarı lacivertlilerde dönem başında büyük umutlarla transfer edilen Cenk Tosun, Levent Mercan ve Oğuz Aydın üzere yerli yıldızlar formayı unuttu. Jose Mourinho, bu isimlere forma bahtı vermedi. Bilhassa beklentilerin büyük olduğu ve Galatasaray'ın da istediği Oğuz Aydın 3 resmi maçta yalnızca 22 dakika mühlet alabildi. Tıpkı biçimde Cenk Tosun da 4 resmi maçta 54 dakika alanda kalabildi. Cenk, ligde ise 2 maçta 9 dakika oynayabildi.

AVRUPA LİGİ'NDE DE YOKLAR

Sol bekte Ferdi Kadıoğlu'nun gitmesine rağmen dönemin birinci transferi olan Levent Mercan büsbütün geri planda kaldı. Levent bu dönem şimdiye kadar sadece bir lig maçında 9 dakika forma talihi bulabildi. Öte yandan Levent Mercan ve Oğuz Aydın, Avrupa Ligi maçları için UEFA takımına da yazılmadı. Bir başka transfer Filip Kostic ise UEFA listeleri verildikten sonra gelmişti. Kostic ayrıyeten şimdi hazır olmadığı için son 2 maçta müddet alamadı.

CENK TOSUN ELEŞTİRİSİ

Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 kaybeden Fenerbahçe'de Cenk Tosun'un hiç müddet alamaması tenkit konusu oldu. Mesleği boyunca Gaziantepspor ve Beşiktaş formalarıyla Galatasaray'a karşı oynadığı maçlarda 5 gol atan Cenk, Jose Mourinho tarafından düşünülmedi. Bilhassa birinci 60 dakikada skor 3-0 olunca forvet atağı beklense de deneyimli forvet alana sürülmedi.

OĞUZ AYDIN ŞAŞKINLIĞI

Sezon başında Galatasaray'ın da istediği fakat Fenerbahçe'nin takımına kattığı Oğuz Aydın'ın hiç talih bulamaması şaşkınlık oluşturuyor. Hatta transfer sonrası Lider Ali Koç'un taraftarlarla buluştuğu bir tertipte, Jose Mourinho'nun Oğuz Aydın'ı çok beğendiğini söz etmişti. Lakin resmi maçlar başladığında beri 23 yaşındaki futbolcu, formayı büsbütün unuttu.