Ünlü zeytinyağı markasında hileli madde tespit edildi: Tüm marketlerden toplatılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde güncellemeye gitti. Bugün yapılan eklemelerle birlikte çok sayıda zeytinyağı, peynir ve et üreticisinin mevzuata aykırı üretim gerçekleştirdiği belirtilirken, tabloda Türkiye'de oldukça popüler bir zeytinyağı markasının da yer alması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ekim ayının ilk günlerinde yayınladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi Türkiye'de infial yaratırken, haftalardır süren tartışmalar güncellenen listeyle yeniden alevlendi.

Yetkili kurumlar tarafından yapılan tahlillerin sonuçlarının paylaşıldığı liste her gün yeniden güncellenirken, yapılan son eklemelerde çok sayıda zeytinyağı, peynir ve et üreticisi firma usulsüz üretim yapan işletmeler arasına dahil edildi. 

ÜNLÜ ZEYTİNYAĞI MARKASI DA LİSTEDE

Paylaşılan güncel listede en dikkat çeken ürün ise Türkiye'deki birçok market zincirinde satışa sunulan popüler bir zeytinyağı markası oldu. Vakıfbirlik markası altında üretilen 5 litrelik naturel sızma zeytinyağlarına tohum yağı karıştırıldığı tespit edilirken, bakanlık tarafından yapılan uygulamada sakıncalı ürünler hakkında toplatılma kararı veriliyor. 

Çok sayıda et ve süt ürününün de eklendiği listenin güncel hali şu şekilde: