Ünlü sunucu dolandırıcıların ağına düştü!

Ünlü televizyon sunucusu Cansu Canan Özgen, dolandırıcıların kurbanı oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kişi tarafından aranan Özgen, hesabından 450 bin TL'nin haksız yere çekildiğini fark etti. Yaşanan bu üzücü olay, ünlülerin de dolandırıcılığa karşı ne kadar savunmasız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Olay Nasıl Gelişti?

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre, Mustafa A. isimli şahıs, banka numarasına benzer bir hat kullanarak Özgen'i aradı. Hesabında güvenlik zafiyeti olduğu iddiasında bulunan şüpheli, Özgen'i ikna ederek hesabına erişim sağladı. Kısa süre sonra hesaptan 450 bin TL başka bir hesaba aktarıldı. Durumu fark eden Özgen, hemen bankayla iletişime geçerek hesabına bloke koydurdu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına Alınan Şüpheli Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Mustafa A. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

10 Yıl Hapis İstemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianamede, şüphelinin suçunu kabul etmediği ve beyanlarının olayı örtbas etmeye yönelik olduğu belirtildi.