Üniversitelere de molla giriyor

Yılmaz Büyükerşen’in dünya kenti yaptığı Eskişehir’de mollalar konferans verecek. Konuşmacılardan biri de Nurettin Yıldız.

Dünyanın en iyi üniversitesi MIT’de görevli Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun Nobel Ödülü alırken Türkiye’deki üniversitelerin kapısı Atatürk, cumhuriyet ve laiklik karşıtı tarikat ve cemaatlere açıldı. ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ diyen Nurettin Yıldız’ın başı çektiği konferanslar serisi için Eskişehir, hedef seçildi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir dünya kenti haline getirdiği, kültür abideleri diktiği Eskişehir’de 2 yıl önce ‘kamu yararına dernek’ kabul edilerek vergiden muaf tutulan Yedi Başak Derneği, “Umut Eskişehir” adı altında 19-20 Ekim’de Anadolu Üniversitesi ve 26-27 Ekim’de Osmangazi Üniversitesi’nde iki ayrı konferans verecek.

GERİCİ ÇIKARMASI

Nuretin Yıldız’ın yanı sıra konuşmacı olacak cumhuriyet düşmanı Mustafa Armağan, Atatürk’e alenen hakaretten de 1 yıl 3 ay cezası almıştı. Konferanslara Molla Abdullah Yıldız, Halis Aydemir, Fatih Sultan Semiz, Hüseyin Gökalp, Gıyaseddin Karatepe, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Mustafa Ağırman, Melikşah Sezen ve Teymullah gibi isimler katılacak. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay mollalara üniversitelerin açılmasını eleştirdi. “Bu kişilerin Türkiye Cumhuriyetine karşı eylemler için kullanışlı yapılar içinde olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin dışa dönük yüzü dini cemaatler olamaz, olmamalıdır” dedi.

Konuşmacı mollaların söylemleri tepki çekiyor

Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut, HÜDA PAR ile yakın ilişki içinde. Narin Güran konusunda “Kısasta hayat vardır” dedi. İdamı savunuyor, şeriat istiyor. Nurettin Yıldız “İslami evlilik için yaş haddi yoktur. Asansörde halvet olabilir. Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor” diyor. Mustafa Armağan, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için, ‘Nikasız First leydi’ demişti. Teymullah ise “İlahi! Bize bırakırsan 1 asır daha sürer bu zulüm. Görünmez ordularınla helak eyle onları” dedi.

Osmangazi’nin kasası 343 milyon açık verdi

Tarikat ve cemaatlerin cirit attığı Osmangazi Üniversitesi’nin hesapları, son Sayıştay raporuna göre; 343 milyon lira açık verdi. Üniversite geçen yılı 2 milyar 249 milyon 569 bin TL bütçe giderine karşılık, 2 milyar 14 milyon lira gelirle kapatmış. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, ODTÜ tarih bölümü mezunu ve yüksek lisansını da rektör olduğu üniversitede yine tarih alanında yaptı.