Ümraniye’de silahlı saldırıda 27 yaşındaki kadın polis şehit oldu

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisiyle yaşanan arbede sonucu bir polis memuru hayatını kaybetti. Biri polis iki kişi de yaralandı. Olay, Ihlamurkuyu Mahallesi’nde meydana geldi.

ZANLI, POLİSİN SİLAHINI ALDI

Motosiklet hırsızlığı suçundan aranan Y.E.Ç. (19), yakalandıktan sonra polislerden kaçtı. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlının izini sürerek Ihlamurkuyu Mahallesi'nde onu tekrar yakaladı. Bu sırada, zanlı ile polisler arasında arbede çıktı. Y.E.Ç., bir polisin silahını alarak ateş açtı.

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Olay sırasında Polis Memuru Şeyda Yılmaz (27), zanlıya karşılık verdi. Ancak çıkan çatışmada ağır yaralandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Aynı olayda bir başka polis memuru ve zanlının annesi P.G. (43) de yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

ZANLI YARALI YAKALANDI

Polis ekipleri, olayın ardından zanlı Y.E.Ç.’yi de yaralı olarak gözaltına aldı. Şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehit polis memuruna Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır dilendi. Açıklamada, "Kahraman polis memurumuzun anısı daima yaşatılacak" denildi.