Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 22 Kasım’da başlıyor

"Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat" anlayışı ile TAKSAV tarafından bu yıl 27'incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin programı açıklandı

T24 Kültür Sanat

Bu yıl usta sanatçı Genco Erkal'ın anısına düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin programı açıklandı. Yurt içi ve yurt dışından gelen grupların sergileyeceği toplam 40 oyun Ankara'nın çeşitli sahnelerinde izleyici ile buluşacak.

"Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat" anlayışı ile TAKSAV tarafından bu yıl 27'incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin programı açıklandı. Bu yıl yakın zamanda kaybettiğimiz usta tiyatro Sanatçısı Genco Erkal'ın anısına düzenlenen Fastival'in açılış töreninde Genco Erkal'ın kızı Ayşe Erkal da katılacak.

21 Kasım'da açılış töreni yapılacak olan Festival'de Onur Ödülü Usta Sanatçı Altan Erkekli'ye takdim edilecek. Emek Ödülü ise yıllarca Dostlar Tiyatrosu Müdürü olarak sahnelere hizmet vermiş olan Ahmet Kaya'ya verilecek.

Festival'in uzun seneler Danışma Kurulu'nda bulunan ve 2014 yılında hayatını kaybeden Sevda Şener adına verilen Tiyatro Yazarlığı Ödülü ise Oyun Yazarı Prof. Dr. Hasan Erkek'e verilecek.

21 Kasım 2024 Perşembe günü CerModern'de gerçekleştirilecek olan Açılış Töreni ile başlayacak olan 27. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde bu yıl Sırbistan, İran ve Azerbaycan'dan oyunlar ile Ankara, Bilecik, Bursa, Bolu, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Ordu ve Zonguldak'tan toplam 40 oyun sahne alacak.

Festival'de bu yıl 3 Belediye/Kent Tiyatrosu, 3 Üniversite Grubu ve 2 Çocuk oyunu yer alacak.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın desteği ile Uluslararası Tiyatro Festivali bu yıl ilk kez 5 oyun ile Keçiörenli sanatseverlerle buluşacak. Ünlü Tiyatro Sanatçıları Altan Erkekli ve Veysel Diker Ortadaki Oyun ile Usta oyuncu Mehmet Ulusoy, O Kız Buraya Gelecek oyunu ile Keçiören'de sahne alacak.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ve Keçiören Belediyelerinin desteği ile 12 oyunun bileti festivalde ücretsiz olarak dağıtılacak.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için .

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!