Ulaşım zorluğu, okul yolunu çileye çeviriyor

Ulaşım zorluğu, okul yolunu çileye çeviriyor

T24 Eğitim

1 Ağustos'ta yapılan değişikliklerle, okullarına 30 kilometreden daha uzakta oturan öğrencilerin taşımalı eğitim hizmetlerinden yararlanmaları kısıtlandı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) taşımalı eğitimde yaptığı düzenlemeler, özellikle kırsal bölgelerdeki öğrenciler için eğitime erişim sorunlarını artırdı. 1 Ağustos'ta yapılan değişikliklerle, okullarına 30 kilometreden daha uzakta oturan öğrencilerin taşımalı eğitim hizmetlerinden yararlanmaları kısıtlandı. Bolu'da, Öğrenci Veli Sendikası (Veli-Der) bu durumu protesto etti.

BirGün'ün aktardığına göre, Oğulduruk köyü muhtarı İsmail Kaya, bölgedeki ve ülke genelindeki kırsal kesim öğrencilerinin eğitim hakkının ihlal edildiğini belirtti. Kaya, sorunlarını Millî Eğitim Müdürü'ne ilettiklerini ve Vali'den randevu talep ettiklerini ifade etti. "Eğitimden tasarruf olmaz," diyen Kaya, çocukların eğitim hakkının korunmasının sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu vurguladı. Kaya, köylerine 30-45 dakikalık mesafede bulunan okullar için çocuklarından ayrı kalmak zorunda bırakıldıklarını dile getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'