UEFA Lideri Ceferin TFF Lideri Mehmet Büyükekşi ile bir ortaya geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi, UEFA Lideri Aleksander Ceferin ile bir ortaya gelerek gündeme dair bahislerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

İstanbul'da gerçekleşen görüşmede TFF Lider Vekili, İcra Şurası Üyesi, FIFA, UEFA Bağlantıları ve Dış İlgilerden Sorumlu İdare Konseyi Üyesi Mustafa Eröğüt de yer aldı.

İtalya ile ortak konut sahipliği çerçevesinde düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için ülkemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Aleksander Ceferin, Lider Büyükekşi ile birlikte öteki UEFA tertiplerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi ihtimallerini kıymetlendirdi.

BAŞKAN BÜYÜKEKŞİ: EURO 2032'NİN YANI SIRA MESKEN SAHİPLİĞİ YAPABİLECEĞİMİZ ÖBÜR UEFA TERTİPLERİNİN ÖN GÖRÜŞMELERİNİ YAPTIK

Görüşmenin akabinde açıklamalarda bulunan TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, "Bugün İstanbul'da UEFA Lideri Ceferin ile özel bir görüşme gerçekleştirdik. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlıklarımızı konuştuk. Dünyanın en kıymetli 3 spor tertibinden birisine İtalya ile birlikte Türkiye'de konut sahipliği yapacak olmamızdan ötürü devletimizin bu hususa ne kadar kıymet verdiğini, ilgili bakanlıklarımızın sorumluluk alanlarıyla ilgili ciddiyetle sürdürdükleri planlamalarını UEFA ile paylaştık. Geçen hafta TFF olarak konut sahipliği yaptığımız ve UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği ile Üstün Lig kulüplerimizin yetkililerinin katıldığı Avrupa kupalarının yeni formatına dair bilgilendirme toplantısının sonuçlarını değerlendirdik. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili son hazırlıkları gözden geçirdik. EURO 2032'nin yanı sıra Türkiye olarak konut sahipliği yapabileceğimiz öteki UEFA tertiplerinin ön görüşmelerini yaptık." tabirlerini kullandı.

UEFA LİDERİ CEFERİN, BU AKŞAM FENERBAHÇE - UNİON SAİNT GİLLOİSE VE 22 MART'TA MACARİSTAN - TÜRKİYE MAÇLARINI TRİBÜNDEN İZLEYECEK

İstanbul'daki temaslarını sürdüren UEFA Lideri Aleksander Ceferin'e UEFA İdare Şurası Üyesi Servet Yardımcı da eşlik ederken, Ceferin bu akşam Konferans Ligi son 16 rövanş maçında Fenerbahçe-Union Saint Gilloise maçını tribünden izleyecek.

TFF Lideri Mehmet Büyükekşi ve UEFA Lideri Aleksander Ceferin, A Ulusal Kadromuzun 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mart Cuma günü Budapeşte'de Macaristan ile oynayacağı özel karşılaşmayı Puskás Arena'da birlikte izleyecekler.