UEFA duyurdu! Ballon d’Or iki yeni alanda daha verilecek

Son dakika spor haberleri... Fransız futbol mecmuası France Football ile UEFA, Ballon d'Or mükafatı tertibinde iş birliğine gitme kararı aldı. Mükafata ayrıyeten iki yeni kategori de eklendi.

UEFA, France Football ve L'Equipe medya şirketlerinin sahibi Groupe Amaury ile paydaşlık kurulduğunu duyurdu.

UEFA'dan yapılan açıklamada Groupe Amaury ile Ballon d'Or'un birlikte düzenleneceği belirtildi. UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "2024'ten itibaren, Groupe Amaury ile birlikte futbolun en itibarlı ödül merasimini birlikte düzenleyeceğiz ve sporumuzun en yeterli oyuncularını onurlandıracağız." denildi.

İKİ YENİ ÖDÜL DAHA

UEFA ayrıyeten programa iki yeni ödül daha konulacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, erkek ve bayan antrenörlere, "Yılın En Yeterli Antrenörü" mükafatları verileceği belirtildi. Yeni verilecek iki ödül için, "Antrenörlerin saha muvaffakiyete olan kıymet biçilemez katkıları takdir edilecek" tabirleri kullanıldı.

Öte yandan mevcut mükafatlar, Ballon d'Or, Bayanlar Ballon d'Or, 21 yaş altı en düzgün oyuncu, En yeterli kaleci, Gerd Müller (En uygun forvet ödülü), Socrates Mükafatı (İnsani Yardım), Dönemin En Güzel Ekibi Mükafatı (Erkekler ve Kadınlar) tıpkı biçimde devam edeceği aktarıldı.