TWITTER KULLANIM LİMİTİ NEDİR? | Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? – Kullanım limiti ne kadar?

Twitter, insanların etkileşime girdiği toplumsal medya ağları ortasına en çok kullanılan uygulamalar listesinde birinci sırada yer alıyor. Her gün milyonlarca paylaşım yapılan ve diğerlerinin fikirlerini öğrenebilmek için kullanılan toplumsal paylaşım sitesinin yeni sahibi Elon Musk, yeni bir kararla tüm kullanıcılarına hudut getirdi. Twitter'da 'Tweetler şu anda alınamıyor. Kullanım limiti aşıldı' ihtarıyla karşılaşan kullanıcılar, arama motorlarında 'Twitter kullanım limiti nedir? Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? Kullanım limiti ne kadar?' sorularının yanıtını araştırıyor. Ayrıntılar ve merak edilenler haberimizde...

Twitter'a yeni getirilen kullanım limiti özelliği, toplumsal medya kullanıcılarında soru işaretlerine neden oldu. Toplumsal paylaşım sitesi olan ve her gün milyonlarca görüşün paylaşıldığı Twitter'ın sahibi Elon Musk, twitlere hudut getirildiğini duyurdu. Anasayfanın yenilenmediğini gören ve 'Tweetler şu anda alınamıyor' ihtarıyla karşılaşan vatandaşlar arama motorlarında 'Twitter kullanım limiti nedir? Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? Kullanım limiti ne kadar?' sorgulamaları yaparken tüm merak edilenleri sizler için derledik.İşte ayrıntılar...

TWITTER KULLANIM LİMİTİ NEDİR?

Twitter, kullanıcılarının muhakkak bir mühlet içinde yaptıkları süreçlere sınırlama getirme kararı aldı. Bu sınırlama ile birlikte, web, telefon, API, taşınabilir vb. tüm aygıtlardan toplumsal paylaşım sitesine erişim sağlayanlar, aşağıdaki sınırlamalara tabi tutuluyor:

TWITTER KULLANIM LİMİTİ NE KADAR?

DİREKT İLETİLER (GÜNLÜK)

Günlük 500 ileti gönderme limiti vardır.

TWEETLER

Günlük 2.400 adet. Günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha düşük limitlere bölünmüştür. Retweetler de Tweet olarak sayılır.

HESAP E-POSTASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Saatte 4 sefer.

TAKİP ETME (GÜNLÜK)

Takip etme süreci için günlük teknik limit 400'dür. Bunun sırf teknik bir hesap limiti olduğunu ve agresif takip davranışlarını önlemeyi amaçlayan ek öbür düzenlemeler de olduğunu lütfen unutmayın.

TAKİP ETME (HESABA GÖRE)

Bir hesabın takip ettiği kullanıcı sayısı 5.000 limitine ulaştığında, yeni takip etme istekleri hesaba özel oranda sınırlanır.

Bu limitler web, taşınabilir, telefon, API vb. tüm aygıtlardaki süreçler için geçerlidir. Tüm üçüncü parti uygulamalardan gelen API istekleri, saatlik API limitine nazaran izlenir. Bu durumda, hesaplarıyla birden çok üçüncü parti uygulaması kullanan şahıslar, API limitine daha çabuk ulaşır.

Bu limitler sitenin ağır olarak kullanıldığı saatlerde süreksiz olarak düşürülebilir. Bu üzere durumlarda Twitter durumu sitesinde bir güncelleme yayınlanır.

TWITTER KULLANIM LİMİTİ AŞILDI NE DEMEK?

Yukarıda belirlenen hudutlara ulaşıldığı vakit Twitter, kullanııya limitini aştığı alanda kusur ekranı veriyor. Kullanım limiti aşıldığında, hesabın belli bir mühlet boyunca kullanılamaması kelam konusu olabilir. Bu sorun çoklukla ağır kullanım yahut spam aktiviteleri sonucunda ortaya çıkar.

Kullanım limiti aşıldığında, hesabın olağan biçimde kullanılabilmesi için makul bir mühlet beklemek gerekmektedir.

Limitlerden birine ulaştığınızda, hangi limite ulaştığınızı belirten bir yanılgı bildirisi alırsınız. Direkt İleti, Tweet, hesap e-posta değişikliği ve API isteği limitleri üzere vakte dayalı limitler kelam konusu olduğunda, vakit kısıtlaması ortadan kalktıktan sonra süreci tekrar deneyebilirsiniz.

2.400 Tweetlik günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha düşük limitlere bölünmüştür. Hesap güncelleme/Tweet limitinize ulaştığınızda, lütfen vakit kısıtlaması ortadan kalktıktan birkaç saat sonra süreci tekrar deneyin.