Türkiye’yi sarsan cinayetlere AKP’den açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin gündemine oturan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Çelik, "Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin gündemine oturan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Fatih'te iki genç kadının öldürülmesi ve Sıla bebeğin istismara maruz kalarak hayatını kaybetmesine ilişkin MYK toplantısının ardından konuşan Çelik, yaşanan olayların cezasız kalmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

"FEVKALADE ÜZGÜNÜZ"

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Geçtiğimiz günlerde iki kadın cinayeti işlendi. Ayrıntılarına girmek istemiyorum son derece üzücü. Cumhurbaşkanımızı bu acı tabloya geniş bir yer ayırdı. Bu MYK toplantısında Sıla bebeğin hayatını kaybettiğini öğrendik. Fevkalade üzgünüz.

"CEZASIZLIK ALGISININ OLUŞMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bugün de yine cezasızlık algısının oluşmaması için geniş bir gündemimiz var. Özellikle bu MYK toplantımızda geniş bir bilgilendirme yapıldı. Kadınlarımız rahatça eve gidemeyecekleri konusundaki sitemlerini duymuyor değiliz. Kadınlarımızın güvenliği medeniyetin güvenliğidir. Bu tip çok canice eylemler söz konusu oluyor. Bu tip eylemler için ne gerekiyorsa yapacağımızı bildirmek istiyorum.  Cezasızlık algısının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz.

"SORU ÖNERGESİ VERDİK"

Çocuklara yönelik istismarın engellenmesi ve çocukların korunmasına ilişkin soru önergesi vererek onların korunması için çalışmaya devam edeceğiz. "