Türkiye’de artan banka dolandırıcılığı vakaları DefRef adlı zararlı yazılımın yeniden ortaya çıkmasıyla dikkat çekiyor

Özellikle finansal kurumlar ve bireysel kullanıcılar, siber saldırıların hedefi haline gelmeye başladı. Son dönemde Türkiye’de artan banka dolandırıcılığı vakaları, Hesperbot (DefRef) adlı zararlı yazılımın yeniden ortaya çıkmasıyla dikkat çekiyor. Hesperbot, sahte fatura e-postaları aracılığıyla yayılıyor ve bulaştığı sistemlerde internet bankacılığına giriş yapıldığını tespit edebiliyor. Bu durumda, bankaya özel zararlı JavaScript kodlarını tarayıcıya enjekte ediyor.

ŞİFRENİZİ PAYLAŞMAYIN

Kullanıcıların banka hesap bilgilerini ve cep telefonu bilgilerini çalmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Kullanıcı bilgileri komuta kontrol sunucusuna gönderiliyor ve eğer kullanıcı daha önce bot ağına kayıtlı değilse mobil telefonuna sızma aşamasına geçiliyor. Hesperbot, genellikle oltalama (phishing) saldırıları yoluyla yayılıyor ve kullanıcıların cihazlarına bulaşıyor.

SİLİKON VADİSİ ÇIKARMASI

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların değişen ve dijitalleşen dünyada iş geliştirme süreçlerine daha hızlı entegre olmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen “Girişimde Kadın Gücü” projesi sürüyor.Bu kapsamda, dünyanın inovasyon merkezi olarak görülen Silikon Vadisi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu tür ziyaretlerin ülkemizdeki girişimci kadın sayısının artmasına ve onların güçlenmesine önemli fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

5 YILDA 5 BİN KADINA EĞİTİM

BInance TR ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) işbirliğiyle hayata geçen Binance Teknolojide Kadın Akademisi yeni dönem eğitimlerini tamamladı.

Kripto, blockchain, siber güvenlik, Web 3.0 gibi konulara kadınların katılımını güçlendirmeyi, finansal okuryazarlığı artırmayı ve genç kadınların teknoloji sektörünün liderleri olmalarını sağlamayı hedefleyen projenin 4. döneminde 150 kadın daha mezun oldu. Binance TR Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, yeni dönem eğitim için kayıtların devam ettiği proje kapsamında, 5 yılda 5 bin kadına eğitim verilme-sinin hedeflen-diğini söyledi.

SEKTÖRDEN

DÜNYANIN önde gelen tedarikçi finansmanı platformu C2FO’nun Türkiye’de Beko ile gerçekleştirdiği ve 400 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan çalışma, global ölçekte örnek bir başarı hikâyesi olarak yayımlandı.

DELOITTE, yenilikçi teknolojik çözümler geliştirmeye odaklanan teknoloji ağının bir parçası olan yeni ofisini İstanbul’da hayata geçirdi.

MİGROS’un operasyonel verimliliği artıran ve çevre dostu çözüm olarak öne çıkan WAMO Projesi, 11. Perakende Teknolojileri Konferansı’nda perakende kategorisinde “En İyi Teknoloji Uygulaması Ödülü”nün sahibi oldu.

TÜRKİYE Bilişim Vakfı Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve 2024 Nobel Fizik Ödülü’nün sahibi Geoffrey Hinton’un kurduğu Vector Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit)” 4 Kasım’da İstanbul Modern’de gerçekleşecek.