Türkiye acı çekiyor

Turhan Çömez, yüksek enflasyona, artan yoksulluğa, adaletsizliklere vurgu yaptı ve ekledi: Bunlar Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırmıyor. Türkiye inim inim inliyor…

Son dönemde ve özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’a yönelik konuşması sonrası Türkiye’de “Kürt sorunu” tartışması yeniden başladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise “Ülkede Kürt sorunu değil, herkesin sorunu var. Enflasyon, yoksulluk, sefalet, eğitim, demokrasi, insan hakları, adalet, özgürlükler ve niceleri hepimizin ortak sorunu” dedi. Çömez açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

‘Sorunlar hepimizin sorunu’

“Bu sorunlar Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırmıyor. Türkiye inim inim inliyor, acı çekiyor, umursamayacaksın; sabah akşam Kürt sorunu diye türkü tutturacaksın...”

Ipsos Türkiye’nin araştırması da Türkiye’nin en büyük sorununun geçim kaygısı olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre halkın yüzde 85’i ülkedeki en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirtti. Her 4 kişiden 3’ü Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadığını söyledi.

İktidarın kutuplaştırıcı siyasetine de tepki gösteren İYİ Partili Turhan Çömez, “Kürt sorunu diyenler, etnik tasnif ve ayrımcılık yapmak yerine ülkedeki her ferdin sorunlarını tartışabilecek olgunluğa sahip olmalı” ifadelerini kullandı. “Bu güzel ülkede yaşayan herkes bizim nazarımızda eşittir. Türk vatandaşı olmayı etnik kökene dayandırmıyoruz. Atatürk’ün ifadesi ve anayasa son derece açık. Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” diyen Çömez şöyle devam etti:

‘Bizim zenginliğimiz’

“Herkes etnik köken inanç ayrımı yapmaksızın Türk’tür. Herkes etnik kökeni, inancı, düşünce tarzı ve değerleri ile gurur duysun, bu bizim zenginliğimiz, ancak bunun üzerinden tartışma yaratmak, ayrımcılığa gitmek, ülkeyi katmanlara ayırır, böler ve parçalar.”

Sorunların “adalet ve demokrasi” ile aşılabileceğini belirten Çömez, “Bu ülkede ekonomik kriz var, sefalet var. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukuk, adalet sorunları, yalan, yolsuzluk, talan hepimizin sorunu. Sokaklar güvensiz, mafya kol geziyor, uyuşturucu gençlerimizi teslim alıyor. Ülke sığınmacı bataklığı oldu” açıklamasında bulundu.

‘Sorumlusu tek adam’

Sokak hayvanları için çıkarılan katliam yasasını ve doğa talanlarını hatırlatan Çömez, “Çevre felaketi yaşanıyor, hayvanlar katlediliyor; sağlıkta çete var, bunlar hepimizin sorunu. Sorumlusu da tek adam rejimi, AKP düzeni. Bunları yok sayacaksın, sabah akşam Kürt sorunu diye türkü tutturacaksın. Herkesin olduğu gibi senin de sorunun var. Ama o sorun sadece senin değil, benim de sorunum. Çaresi demokrasi, insan hakları özgürlük” dedi.